На сьогоднішній день маємо рішення Вінницького апеляційного суду, який остаточно позбавив нас права брати участь у виборчій кампанії. Мабуть, у суду були на те причини…. Не берусь судити чи говорити про це.

А тепер хочу спробувати пояснити дану ситуацію з точки зору тих «розкладів» і тієї ситуації, яка має місце в нашому районі в цілому і щодо виборчого процесу зокрема.

По списках «Нашого краю» в депутати до селищної ради виявили бажання балотуватися 25 кандидатів, здебільшого це потужні аграрії, представники сфери охорони здоров’я, освіти, управлінці працюючі і ті, що на заслуженому відпочинку. Загалом, команда авторитетних в районі людей, які своєю багаторічною працею довели, що гідні боротися і перемагати за формування депутатського корпусу новоствореного об’єднання в межах всього району.

На рахунку наших кандидатів багато гідних справ і досягнень, про які вже неодноразово згадувалось у даному друкованому виданні, які дають право розраховувати на серйозну під­тримку з боку наших виборців.

Це публікація Петра Покорнюка та Міли Поліщук «Відбудували 300-літній козацький храм – відбудуємо й Україну» від 2 вересня 2020 року, де розповідається про нашого відомого аграрія з Малої Ростовки Миколу Мотузюка, який разом з своїм сином – відомим у Києві хірургом відновили старовинну козацьку церкву, стаття Лідії Скорик «Чи можна чесно працювати в аграрному бізнесі» від 23 вересня 2020 року, де мова іде про знаного у районі аграрія Віктора Івановича Сандула, та багато інших, чиї імена відомі в районі і далеко за його межами.

Зрозуміло, що навіть без так званого «заохочення» у вигляді курячих стегенець чи продуктових подарунків виборцям, нашим кандидатам є з чим іти до людей, про що говорити і чим мотивувати своє право бути обраними. Це добре розуміють і наші опоненти і по виборчому процесу, і по життю в цілому.

Адже далеко не всі погоджуються, що для розвитку громади необхідно в першу чергу наповнювати бюджет, а оскільки наш район спеціалізується виключно на вирощуванні сільськогосподарської продукції, то наповнювати його також можна здебільшого за рахунок сплати податків за отримані доходи від землі, а також за рахунок податків із працюючих на цій землі людей. Більша частина аграріїв працює «по-білому», і сплачує в повній мірі всі податки і заробітну плату, але є невелика частина тих, кого такий порядок не влаштовує. Маючи в обробітку близько десяти тисяч га землі, в порівнянні навіть з невеликими фермерськими господарствами, показують нижчі зарплати, нижчі врожаї і сплачують до бюджету набагато менше, ніж мали б. Відповідно, між цими аграріями іде постійне протистояння, а заручниками його є всі жителі нашого району.

Земля в наш час є засобом для накопичення як матеріальних ресурсів, так і засобом впливу на багато процесів, які відбуваються в суспільстві. Якраз таким впливом скористались наші опоненти, коли зробили все, щоб усунути нашу політичну силу із виборчих перегонів.

Спочатку сформували «свою» ТВК за принципом «сват, брат…», нарізали округи на свій розсуд, скористались тим, що обласна організація партії не зорієнтувалася у зміні юридичної адреси, про що не було повідомлено в ЗМІ, ну і вже насамкінець знайшли причину, щоб не зареєструвати список політичної партії, пояснивши членам селищної ТВК, що якщо вони зареєструють список «Нашого краю», то це може тягнути за собою кримінальну відповідальність. Але на наступному засіданні цієї ж комісії тільки стосовно іншої політичної сили риторика була вже інша, бо «нас же попросили зареєструвати, а не пішли зразу до суду, то, може, піти назустріч людям?»…

Зрозуміло, що ми мусимо виконувати рішення суду і зійти з дистанції виборчих перегонів, але річ у тім, що в такому маленькому районі, як наш дуже важко щось приховати. І спрацювати на користь наших опонентів може лише необізнаність певної категорії людей. Бо всі, хто розуміється на виборчих баталіях або хоч краєм вуха чули про тих людей, які мають відношення до всього, що відбулося, ніколи не підтримають такий цинізм і підлість.

Знаємо, що сьогодні іде робота над тим, як зняти з перегонів нашу кандидатку на посаду селищного голови. За кожним кроком, кожним рухом чи словом ведеться спостереження. Але ж наші опоненти добре розуміють, для чого це робиться і що чекає на тих, хто ці перегони програє. А чекає аудит всього, що робилося за попередні роки і робиться зараз, а також будуть зроблені відпо­відні висновки…

Отож, ми ідемо далі і працюємо над тим, щоб підтримати кандидата на посаду Оратівського селищного голови Лошак Галину Василівну, яка балотується шляхом самовисування, а також кандидата у депутати Вінницької обласної ради від політичної партії «Наш край» Сандула Віктора Івановича.

В послужному списку кожного з них багато добрих справ, великий досвід роботи і незаплямована репутація. Впевнена, що ми вистоїмо у цій боротьбі, а наші виборці підтримають наших кандидатів, чим дадуть можливість для нового етапу розвитку нашої територіальної громади. Всі ми хочемо бачити чесних людей при владі, всі хочемо, щоб жити ставало краще. Зараз маємо шанс зробити це.

Надія Мельничук,
голова районної організації
Політичної партії «Наш край»