Починався він як філіал Київського політехнічного інституту. А виріс до потужного наукового центру, увійшов до десятка кращих вишів України у номінації “Топ-200 Україна 2020”.

– Колектив Вінницького національного технічного університету активно співпрацює з міською радою та долучений до розробки міських проектів з розвитку інфраструктури, просторового розвитку, безпеки руху, міської мобільності, – відзначив ректор Володимир Грабко, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України.

– Ваші здобутки за 60 років є результатом дуже серйозної та копіткої праці. Сьогодні чимало випускників технічного університету працює у різних сферах міста – у бізнесі, в місцевому самоврядуванні, державних органах влади, – відзначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Зокрема, він подякував науковцям і студентам за впровадження в місті схеми розвитку транспортної мережі, яку визнано однією з кращих у державі. У цьому чимала заслуга науковців і студентів факультету машинобудування і транспорту.

У цей святковий день нагороди одержали як сам університет (ком’ютерну техніку від міськради), так і його співробітники та студенти. Привітання alma-mater з усіх куточків України і з-за кордону надіслали випускники і колеги з технічних вишів країни.

Цими днями у ВНТУ урочисто презентували регіональний науково-методичний центр «Галузеве машинобудування», в якому студенти навчатимуться сучасним методам проектування, а інженери підвищуватимуть свою фаховість.