Традиційно мешканці міста вважають, що облрада займається питаннями далеких районів і сіл. Але насправді вона великою мірою впливає на життя безпосередньо жителів обласного центру. Тому для вінничан важливо, хто в обласній раді представлятиме їхні інтереси, і щоб ці депутати злагодженою командою відстоювали рішення у різних напрямках та сферах розвитку Вінниці.

«Ми хочемо, щоб Вінниччина була успішним регіоном з сильними громадами. Це наша мета — регіон-лідер. Такий, яким є сьогодні обласний центр — наша Вінниця. Для цього у Вінницької обласної ради нового скликання має бути чітка стратегія розвитку регіону і на­дійна команда, яка її реалізує. Адже рішення депутатів облради впливають на життя всієї області — не тільки мешканців містечок і сіл Вінниччини, але й обласного центру», — переконаний очільник обласної організації «Української Стратегії Гройсмана» та діючий мер Вінниці Сергій Моргунов.

На його думку, обласна рада повинна «не гальмувати, а прискорювати реалізацію важливих інфраструктурних проєктів», від яких залежить добробут вінничан.

«Необхідно консолідувати зусилля міської та обласної влади. Саме тому в обласну раду повинні прийти професіонали з досвідом та бажанням реальних змін. Ми знаємо, як забезпечити ефективне місцеве самоврядування з довірою мешканців і як досягати результатів системною роботою», — наголошує
С. Моргунов.

В команді «Української Стратегії Гройсмана» зібрані люди з досвідом, енергією, ідеями та бажанням розвивати Вінниччину, а обласна рада — саме той «фундамент», який дозволяє «будувати» регіон.

«Успішна Вінниця неможлива без успішної Вінниччини. Так само, як і успішна Вінниччина неможлива без потужного обласного центру. Це абсолютно природні речі. В області були, є і будуть глобальні інтегровані проєкти, реалізація яких важлива і корисна для усіх територіальних громад», — зазначає голова Вінницької ОДА (2019-2020) Владислав Скальський.

Але для цього потрібно, щоб обласна рада працювала ефективно. Більш того, він наголошує, якщо не створити ефективної більшості або коаліції, орієнтованої саме на потреби жителів Вінницької області, а не на політичні інтереси всеукраїнських партій, є ризики утворення багатовекторної ради, в якій буде важко дійти згоди по важливих та принципових питаннях.

«Як депутат багатьох скликань, на жаль, маю констатувати, що постійно стикався з тим, як колеги, які опинилися в облраді під певним політичним прапором, ставили інтереси партії вище, ніж виборців. Через це гальмувалося виділення коштів на заклади освіти, охорони здоров’я та культури, сприяння залученню інвестицій і в регіон, і у Вінницю. Тому дуже важливо мати в обласній раді фаховий склад депутатів, які не чинили би перепон при комплексному розвитку громад», — вважає голова Вінницької ОДА (2015-19) Валерій Коровій.

Команда «Української Стратегії Гройсмана» вже розробила Стратегії розвитку громад Вінницької області. Це новий якісний план дій на найближчі 10 років, — каже перший номер списку партії до обласної ради Галина Якубович: «Ми маємо чітке бачення розвитку Вінницького регіону в цілому і міста Вінниці зокрема на наступне десятиріччя. Тому представники нашої команди балотуються і в міську, і в обласну ради, щоб реалізувати Стратегію 3.0. Вінниця має великий досвід із багатьма успішними проєктами в муніципальному управлінні, і ми готові ним ділитись із іншими громадами. В обласній раді наша команда однозначно буде стояти на захисті місцевого самоврядування та відстоювати інтереси усіх територіальних громад нашої області, щоб вони були успішними, заможними та комфортними для людей. Тому що кожен житель Вінниччини важливий!»

Наталія Маковій