Рукоділля Юліана любить з дитинства, в’яже шарфики, шкарпетки. Вміє вишивати хрестиком і бісером, а от наважитись на виготовлення іграшок її спонукала біда — рік тому потрапила в дорожньо-транспортну пригоду.

– Ввечері після роботи переходила по пішохідному переходу дорогу, і мене збила машина. Через травмоване коліно довелося кілька тижнів пролежати у ліжку з гіпсом на нозі. В цей час у моєї похресниці Єви був день народження. Мама дівчинки хотіла замовити іграшку, в’язану гачком, і я вирішила спробувати, — розпо­відає Юліана.

І перша іграшка — песик у жовтому комбінезончику — став улюбленою іграшкою похресниці.

Фото роботи майстриня виставила в Інстаграм і була приємно вражена тим, що вона сподобалася багатьом людям. Були й такі, що хотіли замовити своїм дітям чи знайомим. Це надихнуло дівчину на інші роботи.

Роботи Юліани створені з турботою про діток, оскільки дівчина використовує виключно якісні матеріали з гіпоалергенними властивостями. Нині у творчому доробку майстрині понад 30 іграшок. За розміром звірята абсолютно різні – від 20 до 60 см.

– Мої ігра­шки — це завжди унікальні речі. Адже я не можу пошити другу іграшку, схожу на попередню. Мої найулюбленіші роботи — ведмедик в синьому костюмчику і з ковпаком та жовта жирафа.

На виготовлення однієї іг­рашки витрачає до тижня. Все залежить від настрою та натхнення.

Іграшка та плед – найкращий подарунок для малечі

– А нещодавно, окрім іграшок, почала в’язати дитячі ковдри. Ділюсь знаннями з дітьми. Неодноразово проводила майстер-класи в калинівському магазині «Рукодільниця». Зараз навчаюсь та працюю, тому в’яжу іграшки у вільний час. Хочу винести роботи на більший загал та мрію про авторську виставку, — каже майстриня.

Цьогоріч Юліана вступила на магістратуру у Вінницький педагогічний університет за спеціальністю «дошкільне виховання».

Ольга Корнійчук