Хоча напередодні колектив пологового будинку зібрався на акцію протесту і залучив до неї кількох депутатів різних рівнів…

Бо вже під час сесії директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш перед всіма 40-ма депутатами звітував про рівень захворюваності на КОВІД-19 у Вінниці та кількість ліжок для госпіталізації… І коли дійшла справа до 1-го пологового, то депутат Володимир Базелюк не змовчав і відкрито запитав – пологовий на Вишенці закриють чи ні?

– Цей пологовий ніхто закривати не буде… Водночас, маємо на сьогодні у міських лікарнях лише 1 вільне ковідне місце!!! Тому нам негайно потрібно розгортати нові ліжка в усіх наявних міських мед закладах. Тому в цьому приміщенні, де нині реально працює лише один поверх, будуть відкриті до 120 нових ліжок для ковідних пацієнтів після прокладення системи подачі кисню. А у відділення для породіль буде відкрито окремий вхід для розведення маршрутів пацієнтів. Бо ви самі знаєте щоденну сумну статистику по захворюваннях… Тому нікого лякати не буду. Нас чекають важкі часи і маємо бути готові до найгіршого сценарію., – заявив Олександр Шиш.

– А мер Вінниці Сергій Моргунов додав, що «вчора нам із Києва вже прийшов запит на стадіони та спортивні зали, де можна було б в майбутньому розгорнути ліжка для лікування пацієнтів із КОВІД-19? Тому давайте поки не думати прос стадіони та зали, а дбати про наявні лікарні та лікарів! І хочу заявити, що всі вінничанки, що зібрались народжувати дітей найближчим часом отримують фахову, вчасну та якісну медичну допомогу…»

А депутат від Свободи Володимир Базелюк звернувся до посадовців та колег із вимогою «нарешті розворушити обласну раду і ОДА, які в ці тривожні дні мабуть забули про КОВІД-19, решту хвороб вінничан і всіляко зайняті виборами… Чи просто забили на свої обов’язки і мандати?»

Фото Сергія Хіміча