Першим «тривогу» із приводу планів окремих депутатів та «рішал» здати поліклініку на баланс Якушинецької ОТГ підняв головний лікар Вінницької районки Олександр Кривов’яз!

І він не стримував емоцій та слів перед 70-ю сесією райради, яка спершу готова була «піти врознос»… Може, надто гарячий виступ головлікаря таки дійшов до совісті опонентів? Чи просто цю «здачу» поліклініки під приватний медбізнес відклали на фінішну сесію райради перед самими виборами?

– Мова йде про спробу передачі первинної ланки, в яку входить наша районна поліклініка! Але ніде у Вінницькій області немає, щоб по­ліклініка була на балансі первинної ланки… На цьому ґрунтується наша суперечка і конфлікт, що триває вже більше 10 років! Бо ще 10 років тому її передали так, що на сьогодні є лише інтерес до здачі цих приміщень в оренду, — заявив Олександр Кривов’яз.

– Як наслідок, всі вузькі спеціалісти вторинної ланки просто розпорошені по по­ліклініці… В результаті цього «віджиму» повністю демонтована і знищена дитяча консультація, де нині відкрився приватний медичний центр. Так само демонтували реєстратуру на 1-му поверсі, щоб на її місці поставити приватний СКТ-апарат. І цей процес триває…

Тому на сесію хотіли витягнути    і протягнути через рішення передачу цілісного майнового комплексу поліклініки буцімто на Якушинецьку ОТГ… Водночас я від імені колективу районки вимагаю розмежувати це приміщення на сфери діяльності первинної і вторинної ланки, а далі будемо жити — і побачимо… Я так розумію, що це рішення протягують колишні керівники районної ради. І боюсь, щоб наші вузькі спеціалісти банально не залишились без робочих місць та даху над головою. Чи настав час викинути їх на вулицю?

Після такої заяви про «опущені очі депутатів» на сесії Вінницької район­ної ради це питання зняли для доопрацювання…

Але чи надовго? Бо вже є неофіційна інформація, що за всім наступом приватного медичного бізнесу на по­ліклініку і аптечними «магнатами» справді стоять районні посадовці… І їм чхати, що хтось із лікарів завтра буде без кабінету.

Тому вже у кінці жовтня очікується фінальна сесійна битва за це приміщення, яке нині більше нагадує «сироту» без ремонту, нормальних вікон і утепленого фасаду…

Ось такі «реформи» нині під шум виборів закручуються у Вінницькому районі, а насправді в місті Вінниці по Хмельницькому шосе.