Як відомо за схемою наймасштабнішої афери «МММ» Сергія Мавроді, піраміда існує до тих пір, поки гроші не вкладе останній дурень.

Але це точно не про «В2В…», котра зародилася в маленькому містечку Ладижин. СБУ провели обшуки. Заявили, що на кошти з «В2В…» організатори придбали острови Дніпровського каскаду та 18 елітних позашляховиків ціною понад 100 тисяч доларів кожний. Хоч на початку карантину виплати вкладникам і заморозили, але роботу ювелірних магазинів так і не припинили.

Хто б міг подумати, що після таких шокуючих подій знайдуться люди, які будуть і надалі купувати ці серти­фікати. Проте зараз схема «В2В» різко змінила правила своєї гри. Відтепер жодні сертифікати у ювелірних магазинах не продаються. Можливо, тому, що Микола Гонта зібрався в мери Ладижина. Бо ще 13 квітня заснував політичну партію «Живіть у достатку».

Справжнім шоком для багатьох стало і висунення засновника «B2B…» кандидатом на міського голову Ладижинської об’єднаної громади. Проте за кілька днів стало відомо, що «золотому засновнику» таки відмовили в реєстрації. Та все ж побачити реальне ставлення людей до організаторів фінансової піраміди «B2B Jewelry» ми матимемо змогу, бо проголосувати за по­літичну партію «Живіть у достатку» вінничани зможуть. Хоч 4 вересня організатору фінансової піраміди «B2B Jewelry» Миколі Гонті обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Одна з останніх новин, яку опублікували в соцмережі проєкту, – все золото продається зі знижкою 70%. Але чи правда це? Бо відтепер більше неможливо купувати сертифікати під 400% річних. Нагадаємо, що найперші, кого охопила «золота лихоманка», придбали свої сертифікати близько року тому. Дія цих кольорових папірців розрахована також на рік. Якщо ж «щось пішло не так», то це виключно проблеми вкладника, а ніяк не засновників, які обіцяли «Жити в достатку»… Шоковані і люди, які тепер не можуть навіть отоварити сертифікати на продукцію, яка коштує втридорога. Бо «нові колекції» ювелірної продукції на вітрини не поступають…

До речі, проєкт лише зареєстрований на ювелірній фірмі, а продає прикраси, які закуповує за оптовою ціною, в інших місцевих фабрик. Та найцікавіше що з початку передвиборної кампанії вінничанам дарують нові подарункові сертифікати «В2В…» на 500 гривень. Разом з гарними побажаннями їх роздають на вулицях Вінниці поблизу торгових центрів, на ринках «Центральний» та «Урожай». Більше того, їх особисто привозять у поштові ящики до колишніх вкладників, які втратили тисячі на схемі «В2В». Можливо, це і є передвиборна кампанія «Життя в достатку»?

Додамо, що красива назва «В2В…» означає ніщо інше, як бізнес для бізнесу. І використовується в системах міжнароджного ринку вже більше десяти років для того, аби великий бізнес піднімав малий. Але це не передбачає ніяких пірамід.

Софія Копач
Вікторія Микитюк