До Вінниці приїхали природолюби із Чернівецької області з перехідним Кубком і звітом про виконану роботу, – повідомляє пресцентр Вінницької обласної станції юних натуралістів.

На Вінниччині перші гуртки юних агробіологів були створені у 1932 році. А у 1936-му вони були об’єднані у агробіологічні станції.

–У 1954 році ми оселилися у нинішньому пристосованому приміщенні станції юннатів. За цей час зроблено дуже багато. Сьогодні кожен третій учень Вінниччини залучений до масових заходів екологічного напрямку, а у гуртках займається кожен четвертий. Починали з одного шкільного лісництва, а сьогодні їх вже 46 ­–­ це найвищий показник в Україні! – наголосила Ольга Драгомирецька, директор обласної станції юннатів.

У Вінниці провели цікавий квест “Паросток”. В змаганні взяли участь чотири команди на чолі із досвідченими керівниками. За правильні відповіді отримували ековалюту – “юни”. Діти проходили п’ять зупинок, де відповідали на тематичні запитання, – у теплиці, садку, відділі акваріумістики тощо. Цікавою виявилася патріотична зупинка «Герох98зї нашого часу», за яку відповідав керівник гуртків, учасник АТО Павло Мигун.

–Зупинка складалася із чотирьох блоків: «Згадаємо героїв Вінниці», «Алея Небесної Сотні», «Фронтові грядки» і «Юннатівський кошик – захиснику України». Учасники квесту показали гарні знання. Вони обізнані із сучасними героями, на честь яких у Вінниці називають вулиці і встановлюють меморіальні дошки, – сказав Павло Мигун.

–Завдяки станції юннатів я добре вивчила рослини і тварин, отримала й інші еколого-натуралістичні знання. Тому цікаво було спробувати свої сили у квесті, –сказала 16-річна Вікторія Ліваковська.

У цікавих змаганнях перемогу отримала команда “Дракони” відділу зоології та тваринництва.