Днями у Хмільнику відбулось урочисте відкриття меморіального скверу жертвам Голодомору 1932-33 р.р. та політичних репресій 1920-50 р.р.

Автор комплексу – заслужений художник України Віктор Стукан. На території скверу встановлено стели з іменами хмільничан — жертв Голодомору і політичних репресій та патріотів, учасників повстанських і військових формувань УНР в 1919-20 рр., що діяли у Він­ницькому окрузі. Чин освячення скульптури меморіального комплексу та поминальну молитву звершив благочинний Хмільницького благочиння Православної Церкви України протоієрей Іван Пукас.

Скульптор Віктор Стукан родом із Малого Митника Хміль­ницького району. Його роботи відомі не тільки у Хміль­ницькому краю, а й Вінницькій, Житомирській, Хмельниць­кій, Сумській, Харківсь­кій, Черкаській областях та у Республіці Білорусь. Є пам’ятники на честь воїнів-«афганців», жертв Голодомору і репресій, видатним постатям, зокрема Тарасу Шевченку. У радянські часи багато робіт він створював у пам’ять про загиблих на фронтах Другої світової війни. У січні Віктор Стукан став повним кавалером орденів святого рівноапостольного князя Володимира Великого. 19 червня 2020 року отримав ще одну відзнаку УПЦ — орден Хреста за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом.

Віталіна Володимирова