У Бершадському районі це вже очевидний факт, – заявляють наші читачі в листі до «33-го».

Чому злодій не сидить у тюрмі, а розгулює на волі та ще й хоче бути очільником місцевої територіальної громади? Бершадчани і досі пам’ятають, як він (кличка Маланець) та його банда бритоголових грабували місцевих підприємців, фермерів, примушували їх платити данину. Хто не платив, з тим розправлялися, калічили, відправляли на той світ. Спалили та зруйнували відомий в районі магазин «Природа», ресторан «Ельдикан», згорілий дотла, універмаг…

За вказівкою бандитського угруповання всі мірони, батони, ташкенти, козюки, халеїми, головченки й інша погань чинили розбої та грабежі. І все це під прикриттям тодішнього районного судді, прокурора та начальника міліції.

Рекетом займались на ринку, не гнушались у жінок, які прийшли хоч якусь копійчину заробити, весь товар забрати. Люди досі пам’ятають, як у кафе у Великій Киріївці у місцевого підприємця забрав усю денну виручку. Банда побила двох музикантів, які працювали в кафе, зламавши їм щелепу і ніс.

Всі ці злодіяння продовжуються по цей день. І все під прикриттям громадських організацій та під потужними слоганами — «Потужна команда професіоналів і господарників!»

Підприємець-меценат, який не виплачує зарплату працівникам хлібозаводу та б’є їх?! На грошах, зароблених бандою, кров людей, яких били та вбивали.

І позашляховики-іномарки, на яких роз’їжджають районом, теж крадені. І хліб, яким хочуть відкупитись від атовців, теж крадений.

За такі злодіяння ще й нагороди вручають. Але це ніщо, бо всі бершадчани знають, що це злодій та бандит! Достатньо тільки подивитися на «БІГ-морду», яку почепили біля автовкозалу у Бершаді.

З повагою,
Юрій Семенда