Наша національна команда продовжує перевіряти свої можливості найкращими європейськими збірними. Результат поки можна назвати плачевним. Особливо це стосується товариського матчу з Францією, в якому підопічні Андрія Шевченка програли з рахунком 1:7.

У протистоянні з Німеччиною в минулий вікенд українці постали вже більш збалансованою командою, але це не позначилося на результаті: 2:1 на користь Бундестіму.

Тепер же “синьо-жовті” билися з лідером групи збірною Іспанії, якій місяць тому українці програли з рахунком 0:4.

На 12-й хвилині Бущан потягнув удар головою від Родріго з близької дістанції в завершенні навісу з правого флангу.

Вже через декілька хвилин знову виручив Бущан. У падінні відбив м’яч після удару Фаті з кута штрафного.

У середині першого тайму Серхіо Рамос зважився на дальній удар зі стандарту, але Бущан перевів м’яч на кутовий. Згодом Ярмоленко зіграв рукою у власному штрафному, але арбітр не призначив пенальті.

Рамос оцінив дії українського воротаря і підморгнув йому. Бущан відповів своїм підморгуванням.

Після перерви Україна ледь не вийшла вперед. Ярмоленко увійшов в штрафну, віддав на Сидорчука, але Сергій не зміг пробити. М’яч відлетів до Зубкову, який не потрапив у ворота. До того ж арбітр зафіксував офсайд, хоча його, схоже, не було.

На 76-й хвилині Україна все ж відкрила рахунок завдяки голу Циганкова. Ярмоленко розрізною передачею вивів на ворота Віктора, який відразу пробив повз вийшов назустріч Де Хеа – 1:0.

Таким чином, Україна вперше в історії перемогла Іспанію та здобула 3 очки у груповому етапі Ліги націй УЄФА. Раніше команди провели шість очних зустрічей, в яких п’ять разів фортуна була на боці іспанців, а один раз суперники розписали бойову нічию – 2:2.

Тепер команда Шевченка посідає 3 місце в турнірній таблиці 4 групи, випереджаючи швейцарців на 4 залікових бали.

Валентина Лісова