Товариші по службі кажуть, що це стало наслідком «виховної роботи», проведеної з солдатами командуванням частини. Відомо, що потерпілому 20 років, сам він вінничанин, призваний весною.

Одного дня п’ятеро строковиків цієї частину самовільно її покинули. Наступного ранку, приблизно о сьомій годині, одного воїна затримали в нетверезому стані недалеко від розташування частини. Решту знайшли трохи пізніше. До адміністративної відповідальності у результаті солдатів не залучили, але командування вирішило покарати їх по-своєму. А заодно і тих, хто не був в самоволці, тобто законослухняних військовослужбовців. Офіцери підрозділу нібито наказали підлеглим скласти цивільний одяг і знищили його, порізавши ножицями.

– «Виховні заходи» почалися з багатогодинної стройової підготовки на плацу і продовжилися в казармі, де солдатів змусили кілька годин займатися фізичними вправами, — розповідають наші джерела. — Один строковик, вінничанин, 2000 р. народження, втратив сві­до­мість. На наступний ранок його доправили в Одеський військовий госпіталь, де поставили діагноз «інсульт». Хлопець перебуває там до сих пір. У потерпілого стався крововилив в мозок. Він знепритомнів, лежить в неврології, його не били, а просто заганяли — змушували марширувати і бігати по плацу на спеці і сонці. Він був важкий, але зараз вже поступово відходить. З ним в палаті лежить дядько-атовець — допомагає йому. Для госпіталізованого солдата гроші збирали волонтери.

У офіцерів частини своя версія того, що сталося. Вони стверджують, що самоволки не було — просто, мовляв, група строковиків влаштувала пиятику. Коли про це дізнались, особовий склад вивели з казарм і кожного перевірили на предмет алкогольного сп’яніння. У кого були ознаки — відправили на медичний огляд. Заперечують офіцери і те, що солдатів «виховували» багатогодинним ходінням по розпеченому плацу. Що стосується госпіталізованого, то він, за словами офіцерів, у Вінниці займався єдиноборствами і отримував травми голови, тобто інсульт не пов’язаний з його службою.

Валентина Лісова