– Оксано, для чого ус­пішній жінці, дизайнеру в ІТ-сфері йти в депутати? – запитали ми у Оксани Анатоліївни Тохтунової.

– Я корінна вінничанка, за фахом вчителька початкових класів, маю двох дітей і нині працюю в ІТ-галузі, де наша рідна Вінниця посідає лідируючі позиції в Україні. Тому все моє життя присвячене прекрасній Вінниці та простим вінничанам, бо я така сама проста, активна і не ледача жінка із сусіднього під’їзду, що знає всі ваші проблеми — від поганої води у крані до надмірних цін у платіжках за комуналку… Але я не готова далі терпіти це свавілля міської влади, корупціонерів та монополістів!

Тому йду в депутати місь­кої ради Вінниці, щоб контролювати кожну копійку в бюджеті громади, всі тендери, тарифи і ціни в найкращому місті України… Бо я маю життєвий досвід, знання і, головне, бажання змі­нити наші Вінницю на краще, викорінити зловживання посадовців та повернути віру простим вінничанам до чесної та справедливої влади у місті…

Вважаю, що депутатами мають стати нові, відкриті та не заплямовані корупцією вінничани. І земляки на кожній зустрічі у Вінниці перед вирішальним вибором 25 жовтня мене підтримують і дають свої накази.

– Що саме вимагають вінничани від міської влади?

– Питання №1 – це якість питної води у кранах, яка з роками стає все гіршою і… дорожчою! Натомість «купка однодумців» втілює за наші з вами кошти в свою реальність зупинки транспорту по 2 мільйони, різні піар-проєкти, дорогі площі та проспекти із гнилими трубами в землі…

Проблема вінничан №2 – високі тарифи за неякісні комунальні послуги! Бо які цифри будуть за тепло і гарячу воду в платіжках городян вже до кінця жовтня, неважко прогнозувати – страшні! І це при тому, що більшість будинків старої забудови по Вінниці вимагають утеплення та реконструкції мереж… За втрати із цих старих труб та їх латання платимо все одно ми – рядові споживачі!

– То в чому справжній комфорт для вінничан?

Для мене комфорт по-вінницьки – це чиста вода в крані, доступні тарифи, чистий, відремонтований під’їзд, сучасний двір із дитячим майданчиком та паркуванням для авто, прибрані, освітлені вулиці, громадський транспорт за графіком та дороги міста без пробок і надуманих обмежень для водіїв… Бо не в мене однієї складається враження, що всі ці «труднощі» у Вінниці створюються владою штучно.

– Ви мама двох дітей. У школах і садочках досі збирають гроші на потреби закладів?

– У школу ми пішли без хабарів, а за «влаштування» дитини у садочок довелось платити… І гроші справді досі збирають, хоча мер буцімто заборонив. Тому я як мама 11-річної школярки готова як депутат міської ради навести порядок в цьому питанні раз і назавжди!

– Чим можна сьогодні допомогти пенсіонерам Вінниці та вашого округу?

– Одними лавочками під під’їздами тут не допоможеш… Тому я — Оксана Тохтунова як кандидат від Команди Зе по округу №2 – ініціюю створення у Вінниці дієвої соціальної «швидкої допомоги» літнім людям, городянам з інвалідністю, самотнім та потребуючим допомоги і захисту. Тому я збираю команду однодумців, волонтерів та чесних, активних людей, які будуть виконувати функції соціальної «швидкої допомоги» всім вінничанам названих категорій. Цього від мене вимагають виборці мого округу та, думаю, всієї Вінниці!

– Чи реально депутатам і громаді контролювати 5-мільярдний бюджет Він­ниці?

– Так, це реально! Якщо «не водити хороводи» і не «грати у піддавки» із корупціонерами… І не вестись на старі шпаргалки від Гройсмана-Моргунова! Повірте, що у місті вистачає небайдужих, професійних і бажаючих змін вінничан. І вони вже йдуть у депутати, покладають надії на партію «Слуга народу», пишуть петиції до міської ради та виходять цілими сім’ями, дворами і компаніями для наведення порядку в своїх вінницьких дворах… Тому я впевнена, що наша комфортна Вінниця може бути ще кращою та із новою владою.

Ваша Оксана Тохтунова,
партія «Слуга народу»,
округ №2