“Давайте будемо вважати, що це перший крок і жест доброї волі з нашого боку”, – заявив Путін.

Дозвіл буде надано компанії “Брацлав”, Барському машинобудівному заводу і Рубіжанському картонному комбінату.

Путін в ході наради також заявив, що Росія готова до відновлення повноформатного взаємодії з Україною з питань економічного співробітництва.

“Не ми вводили ці обмеження, всі дії з нашого боку носять тільки відповідний характер. Ми завжди готові до відновлення повноформатного взаємодії з Україною”, – сказав російський президент.

Довідка:

Компанія “Брацлав” – єдине на сьогоднішній день підприємство в Україні, яке займається науковими дослідженнями, розробкою і конструюванням, випуском, монтажем і обслуговуванням обладнання для виробництва молока. Заснована в 1985 році. Розташовується в однойменному райцентрі на Вінниччині. Продукція поставляється в 20 країн. Контрольний пакет акцій компанії належить її засновникові Миколі Михайленку та його синові Петру.

Барський машинобудівний завод (місто Бар Вінницької області) засновано в 1930 році. Зараз випускає опалювальні котли, запасні частини і деталі до технологічного устаткування харчової промисловості радянського виробництва, обладнання для хлібної, кондитерської та консервної промисловості, а також лінії з розливу вино-горілчаних і безалкогольних напоїв та інших рідких харчових продуктів. Голова правління – Ілля Лук, голова наглядової ради -Геннадій Лук.

Рубіжанський картонно-тарний комбінат працює з 1991 року. Розташований в місті Рубіжне Луганської області. Спеціалізується на випуску складових для гофрокартону і його переробці в гофротару (в тому числі, в ящики для важких вантажів), а також картону-основи для гіпсокартону Станом на четвертий квартал 2016 року комбінат перебував у власності компаній DS Smith Ukraine Ltd. (Великобританія) і Кomelinco Trading Ltd. (Кіпр), кожна з яких володіла рівними пакетами по 49,59% акцій.

В той же час вінничани впевнені- так просто працювати з країною- окупантом не могли дати дозвілу.

Валентина Лісова