– Який критерій відбору кандидатів у депутати Ви обирали при формуванні свого списку до Вінницької міської ради?

– У своїй політичній кар’єрі мав зустрічі та спілкування з багатьма відомими політичними діячами України. Але тільки одна діячка поставила мені таке запитання: «Яка Ваша мета у політиці?» І я відповів, «що моєю метою у політиці є бажання привести до влади якомога більше порядних і професійних людей». Відповів не замислюючись, отже, підсвідомість вже сформувала цю думку. Вважайте це критерієм мого відбору кандидатів.

– Відомо, що до списку ПП «Слуга народу» потрапили і Ваші помічники.

– Так, це люди, які вже мають певний політичний досвід та спільно зі мною працювали останній рік.

Це Лисов Вадим — мій помічник на громадських засадах, відомий лікар, блогер, засновник україно-польського товариства. Вадим був моєю довіреною особою під час виборів до Верховної Ради України. Харизматична, послідовна, ерудована людина. Балотується по 4-му округу, в списку № 6.

Хаджинов Максим — мій помічник на громадських засадах, він балотувався до Верховної Ради у 2019 році. Молодий, енергійний, талановитий керівник та менеджер.

Здобув вищу освіту за спе­ціальністю «управління містом». Навчається, працює і не хоче зупинятися на досягнутому, а хоче боротися, вирішувати проблеми із нелегальним будівництвом, корупцією та іншими проблемними питаннями у місті Вінниці. Балотується по 2-му округу, в списку № 9.

Науменко Артем — мій помічник на громадських засадах, вболіває за все, що відбувається у країні. Має досвід управління великим колективом (більше 100 чоловік). Знайомий з проблемами жителів міста у різних їх проявах. Хоче змінити життя міста на краще. У пріоритеті облаштування нашого міста усім необхідним для розвитку дітей та молоді. Його хвилюють різні питання: затори на дорогах міста, незаконні забудови та руйнування природних ділянок міста та інше. Балотується по 1-му округу, в списку № 11.

Марія Шінкарук-Диковицька — моя помічниця на громадських засадах. Вміє та любить працювати, ставить перед собою цілі та досягає їх. На сьогоднішній день, у свої 36 років, вона доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри у ВНМУ ім. М.І. Пирогова. Хоче втілювати в життя корисні проєкти для нашого міста, бачить себе в політиці, оскільки має власні політичні погляди, які хоче реалізувати, зокрема в медицині. Балотується по 3-му округу, в списку № 6.

Сиваш Артем — помічник, з яким працюю протягом року та задоволений його завзятістю. Має вищу освіту: магістр з фінансів та кредиту, закінчив Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана. Хоче змінювати та змінюватися, прагне зайняти місце в політиці. Має гарні організаторські, комунікативні здібності, здатний до прийняття управлінських рішень та їх виконання. Вміє налагоджувати контакт із різними людьми. Прагне до самовдосконалення та підвищення фахового рівня. Балотується по 5-му округу, в списку № 1.

Крім помічників, делегував до Вінницької міської ради таких кандидатів:

Ємельянов Родіон — представник моєї команди, має значний досвід роботи на посадах державної служби та приватному секторі, в тому числі управ­лінський досвід. Активно займається громадсько-благодійною діяльністю. Вміє швидко приймати важливі рішення. Автор багатьох проєктів, спрямованих на покращення міста. Молодий, креативний та розумний хлопець, таких саме не вистачає у міській раді. Балотується по 2-му округу, в списку № 8.

Хомін Володимир — людина, яка має великий досвід, відомий діяч у Вінниці. Рішучий, розумний та талановитий керівник, спеціаліст з фінансово-економічних питань. Заступник голови правління Громадської спілки «Всеукраїнське партнерство заради безпеки дорож­нього руху». Свої вміння та навички може застосувати в житті Вінниці. Балотується по 6-му округу, в списку № 5.

Кашпрук Юлія має активну громадську позицію. Працює проректором у Вінницькому кооперативному інституті. Наполеглива та справедлива. Користується повагою та авторитетом серед оточуючих. З 18 років працює з молоддю, знає, що потрібно для того, щоб вона залишалась у нашому місті та країні й працювала на добробут і покращення економічного та соціального стану нашого міста. Балотується по 4-му округу, в списку № 7.

Тохтунова Оксана вболіває за проблеми громади, особливо що стосується екології, ви­рішення яких для неї є пріоритетним. Має навички роботи в команді та на результат, справедлива, відповідальна, погляди відстоює аргументовано. Працювала у різних сферах діяльності, тому адаптована до нових знань. Має впевнене бажання бути корисною громаді. Балотується по 2-му округу, в списку № 5.

– Уточніть вік Ваших кандидатів.

– Їхній вік — від 27 до 50 років. Кандидатів від Анатолія Драбовського, крім порядності та професійності, об’єднує ще одна риса — це небайдужість. Всі вони налаштовані на зміни до покращення життя у місті. Всі вони вже довгий час переймаються проблемами вінничан як громадські активісти і мають певні досягнення.

Вони не сприймають корупцію у будь-якій формі та будуть стражами правопорядку у міській раді незалежно від їх віку.

– Як Ви розцінюєте шанси на успіх Ваших кандидатів?

– У контексті цього питання хочу порушити ще одне, а саме: як сьогодні фейкові, тобто чистої води брехливі рейтинги публікуються у підконтрольних нашій місцевій владі ЗМІ.

Це ж нонсенс, що партія «Українська стратегія Гройсмана» у масштабі країни має менше 2% прихильників, а у Вінниці вони публікують у рази більше.

Безумовно, це технологічні маніпуляції з метою ввести в оману виборців і дезорієнтувати їх. Деякі вінницькі діячі мають досвід маніпуляцій і фальсифікацій, а фейкові рейтинги є частиною загальної схеми їх можливих фальсифікацій.

Пригадую, як під час виборів у 2019 році зі мною конкурував від відомої політичної сили один персонаж. Тоді вони викинули напередодні виборів фейкові рейтинги, де він начебто перемагає на 12 окрузі. Він навіть зі своєю командою пив шампанське та святкував перемогу. Тоді вони також були готові вдатися до фальсифікації. Але правоохоронні органи стали їм на заваді. За підсумками голосування він не пройшов навіть у першу трійку та здувся як мильна бульбашка.

Від принципової позиції правоохоронних органів залежить об’єктивність і правдивість результатів виборів. Закликаю всіх керманичів правоохоронних органів Вінниччини стати на сторожі закону та присікати усі спроби можливих фальсифікацій результатів виборів.

Я впевнений, якщо зайдуть депутатами до Вінницької міської ради представники, яких я, як народний депутат делегував, то корупціонерам буде непереливки, а корупція у коридорах міської влади почне зникати.

Закликаю усіх вінничан голосувати за політичну партію «Слуга народу» та її кандидатів у списку.

За цими людьми майбутнє Вінниччини!

Тетяна ГУДМІНСЬКА