Та в місцевих жителів багато запитань до деяких кандидатів, до їх славного минулого і темних плям у біографіях. Адже їх мудре керування громада району і селища мала змогу бачити і оцінити протягом багатьох останніх років. І на минулих виборах у тому числі…

Усі Муровані Курилівці знають, в який спосіб та за якою «схемою» було обрано головою селищної ради свого часу Галину Миколаївну Цибульську… Це ж вона давила на жалість, «дайте доробити до пенсії…» Можливо, під цією вже крилатою фразою крилось дещо інше? Чи «дайте розібрати і роздати селище вже до кінця»?

Так воно і сталось!

У нашому селищі Муровані Курилівці господаря фактично немає… Брудні вулиці, вбиті дороги, відсутність освітлення і все таке пошарпане та убоге. Життя «ви­рує» лише на 300-метрівці центру селища, де друг селищного голови пан Костянтин Леонідович Андрущак демонстративно кіль­ка років по­спіль садить чорнобривці. Але варто проїхати буквально далі по вулицях і стає зрозуміло, що там нога комунального підприємства не ступала. Навіщо?

Виборці є в основному в центрі, там і потрібно «світитись»? Чи демонстративно садити чорнобривці одному із кандидатів?

З цього приводу місцеві жителі піджартовують, що «король чорнобривців» рветься до влади і засадить ними все селище в разі перемоги. Цікаво, що головні чесноти цього пана, за словами його експідлеглих, – обізвати, надурити чи залякати людей?

Тому громада Мурованих Курилівців хоче, щоб її голос нарешті почули! І таких кандидатів, як Віталій Заярнюк, що йде у депутати від ОПЗЖ.

Невже у владу та депутати мають йти лише друзі мера та керівника водоканалу? Перестаньте нас мучити і селище загалом! Тепер ви зазіхаєте на всю нашу громаду?

На цьому цікавості не закінчуються, бо владне «корито» приваблює й інших кандидатів…

Сергій Ладан, Іван Гончар, Володимир Рубанський.

Чому найбільший негатив серед людей викликає ексголова РДА Ладан, який виїхав із району в 2019-му році, після виборів президента, і жителі в Мурованокуриловецькому районі полегшено зі­т­хну­ли? Але рано раділи! Бо пам’ять про мудрого керівника до­сі живе серед місцевих.

– Не буду нікого називати «хапугою», бо це треба довести! Але про систему «відкатів» уже всі на Вінниччині говорять. Навіть нині­шній голова ОДА Сер­гій Борзов, який зловив і здав у СБУ «рішалу» із 4 міль­йонами «відкату». У нас апетити і масштаби менші – всі фермери і голови сіл обкладені «даниною» так само в 10%, — розповів Іван Васильович із села Котюжани. – Бо якщо в селі роблять водогін за 300 тисяч коштів, які нам перерахували із району на проєкт, то голова села має готівкою повернути «благодарность» у розмірі 30000 гривень. І так за все? Непогана добавка до зарплати? Що скажете, правоохоронні органи?

Адже всім відома викривальна історія від депутатів-свободівців про постачання комп’ютерної техніки в одну із шкіл району! Тоді серед підручних був помічений тодішній керівник районної освіти, а керівник РДА вийшов сухим із води… Бо, мовляв, нічого не підписував, а колишні посадовці досі під безкінечним слідством!?

– Нас цікавить одне: куди йдуть і на що сподіваються Гончар і Рубанський? Перший без владної підтримки ексголови РДА навряд чи проскочить у депутати до нового «корита»! А другий як голова фермерського господарства вже прославився в районі агрофірмою із власним прізвищем у назві та пішов у партію «зелених»…! Тому люди за таких не дуже хочуть голосувати і справді очікують нових облич! Може, й без досвіду, зате без «шлейфа»! — зазначає Олександр Миколайович із села Вищеольчедаїв.

А мама відомої вінницької активістки Таїси Гайди – Ніна Іванівна готова голосувати за жінку, Ободівську головиху:

– Тетяна Миколаївна мені найбільш симпатична зі всіх цих кандидатів, бо вона чує людей. Звісно, не всі від неї в захваті, але ж вона не цукерка, щоб всім подобатись. Бо із тих чоловіків у десятці кандидатів половина точно не викликає довіри, бо вже були у владі, але нічого путнього не показали… Багато різного говорять про Ладана, і моя донька Таїса по ньому окреме розслідування проводила по тій сміттєсортувальній станції, — розповіла Ніна Іванівна Гайда. – Але хто у владі один одного підтримує, як члени «закритого клубу»… На жаль! Тому я за Тетяну, а там побачимо…

Коротко підсумовуючи результати опитування виборців та навіть кандидатів у депутати від кількох партій в Мурованокуриловецькому районі, зрозуміло, що люди бажають змін — змін облич, програм, а головне дій! Тому нові обличчя, навіть без огляду на партійні прапори, 25 жовтня мають шанс стати сенсацією в Мурованих Курилівцях та нарешті змінити життя селища, яке буцімто застигло в далеких 90-х… Тож почуйте голос громади і не змарнуйте свій шанс на зміни!

Від імені громади
Мурованих Курилівців  ініціативна група — 32 підписи