До редакції газети звернулась мешканка Могилева-Подільського Зіна Вараниця. За словами жінки, вже кілька років вона потерпає від знущань родичів мера, які живуть з нею по сусідству.

Дійшло до того, що днями вони вилили на неї та будинок кілька літрів зеленки та фекалій. Потерпіла у розпачі, адже до цього всього ще й отримує погрози та переживає за своє життя. Останньою надією на захист для неї стала наша газета.

– Проживаю я в центрі міста по вулиці Столярній, роботи в нас нема, тож у себе вдома відкрила швейне ательє, за що сплачую податки. В 2016 році будинок поряд з моїм придбала родина (в листі вказане прізвище). На жаль, стосунки із сусідами не склались, адже вони відразу стали себе поводити досить зухвало через зв’язки.

Почалось з того, що забрали півтора метра моєї межі, аби добудувати свій дім. Коли ж я попросила показати правоустановчі документи і пояснити свої дії, категорично відмовились. З тих пір сусіди відкрито мене стали тероризувати. У відчаї я зверталась до мера, аби втихомирив свою рідню. Проте той заявив, що родичів не вибирають і впливу на них не має. А вже 1 вересня на мій бік будівельники вибили дірку та провели газову трубу. Звісно, я злякалась, тим паче для таких робіт повинні були хоча б взяти дозвіл.

Коли ж стала розбиратись, вийшов господар обійстя та відправив ремонтників назад. Мовляв, це він їм платить кошти і на таких психічно хворих, як я, звертати увагу не потрібно. Після інциденту я написала заяву до міської ради, на місце відправили комісію на чолі з головним архітектором та муніципальною вартою. Але ті відразу стали на захист родичів керівника.

Довелось писати заяву до прокуратури, звернення від­правили до поліції, проте ніхто до мене навіть не зателефонував. Натомість від мерії стали приходити перевіряючі і цікавитись роботою мого ательє, щоб знайти там хоч якісь порушення, — із відчаєм каже 58-річна Зіна Вараниця. — Тиждень тому до мого ательє прийшов невідомий. За лічені секунди вилляв мені в очі пляшку зеленки, потім розілляв по всій майстерні, зіпсувавши чуже майно. Наприкінці сказав: «Що, сука, дописалась заяв? То тоді розбирайся!» І втік.

Я викликала поліцію, але знову руху нема. А днями погрози продовжились — під двері мені вилили відро фекалій. Чесно кажучи, я вже у відчаї, адже ніхто не хоче захищати простих людей, в яких нема статків. До яких пір родичі наших керманичів будуть знущатись? Що буде далі — стрілятимуть на ураження?!

У пресслужбі обласної по­ліції інцидент підтвердили.

– Усі факти задокументовані, проводиться розслідування за фактом хуліганства, — коротко повідомили правоохоронці.

А тим часом Зіна Вараниця вже заявила, що пробачати кривдникам не буде і готова до акції протесту та голодування у разі бездіяльності органів. Жителі Могилева-Подільського теж стали на захист жінки та обурені таким відвертим безпредєлом у місті!

Віталіна Володимирова