До редакції «33-го» на­дійшов лист від жителів міста Козятин. В ньому розповідається про хабарництво, яке існує там, кришування його районними правоохоронцями, «пресинг» на пен­сіонерів та безпідставні рейдерські захвати.

Від імені всіх, хто постраждав, ми розголошуємо криваву правду. На жаль, правоохоронні органи у нас тепер відомі, як «ткачик і компанія». Все тому, що скільки б тут не змінювалося начальників, безпосередній «керівник — хабарник» залишається незмінним. Він починав свою службову кар’єру у 2009 році з того, що був простим сержантом. А зараз ми маємо можливість спостерігати, як ця людина «рулить парадом».

На думку більшості жителів Козятина, при владі знаходиться його банда, яку він згрупував, ще коли навчався в залізничному училищі. Першим з його прибічників став товариш, який ще у далекому 2000-му році попався, коли виривав сумки у людей на ринках. Він його не посадив, а зробив «подєльником». Так, часи змінилися, але сутність їхня залишилася. Вони продовжують оббирати людей, та зараз вже на вищому рівні розробили нові схеми грабіжництва.

Місяць тому поліція попалася на тому, що викрадали бензин. Ось і відповідь на запитання «Чому вибухнула автівка по­ліцейських на Винниченка?» А згадати про те, як вони криють рейдерство. Вся Україна знає, що в Махаринцях намагалися незаконно «віджати» поле. Але найгірше — те, що вони віджимають будинки у пенсіонерів. Спочатку вибивають вікна та ламають двері, а потім пропонують свою допомогу та «кришування» взамін на переоформлення будинку. Ці страшні люди скалічили життя не одному пенсіонеру, а зараз спокійно балотуються у місцеві по­літики. Остання схема працює з 2016 року. З тих пір, як покумилися начальники та посадовці місцевих структур.

Жителі Козятина