Народження потужного підприємства ТОВ «Поділля» відбувалося на очах тодішнього голови Хмільницької райдержадміністрації Олега Томашука, котрий наразі балотується на посаду голови Хмільницької ОТГ від партії «Батьківщина».

– За державу прикро, що успішні підприємства стають здобиччю рейдерів. Стільки надій на майбутнє з’явилося у Голодьках, коли туди зайшли австрійські інвестиції, на котрі був збудований завод з переробки гарбузів. Тепер це успішне підприємство фактично зупинене, людям не дають нормально працювати. Виходить, сьогодні в Україні зовсім не захищаються іноземні інвестиції! — розповідає він. — Доля цього підприємства і людей, котрі там працюють — не байдужа, ми будемо відстоювати їхні інтереси.

Для того, аби у Хмільницькому районі більше не ставалося таких сумних історій, щоб максимально допомогти кожному жителю громади у вирішенні життєвих проблем і разом зробити наш край щасливим та прекрасним, він вирішив іти на вибори з такою програмою:

Основні пріоритети:

 Формування бюджету:

Наповнення бюджету, збільшення дохідної його частини за рахунок ефективного використання комунального майна і землі, збільшення надходжень до бюджету від місцевих податків і зборів, залучення інвестицій.

У галузі економіки:

Підтримка місцевих товаровиробників, малого та середнього бізнесу, фермерства, обслуговуючих кооперативів з метою створення додаткових робочих місць. Надання рівних можливостей суб’єктам підприємницької діяльності, підтримка місцевих товаровиробників. Сприяти залученню інвестицій у розвиток переробної промисловості та інфраструктури. У сільській місцевості повинні вироблятися продукти харчування і сировина, працювати підприємства переробних галузей, які повинні давати робочі місця. Участь в обласних, державних та європейських програмах з метою залучення коштів для розвитку та підвищення інвестиційної привабливості.

У житлово-комунальній сфері:

Завершимо будівництво сміттєсортувальної лінії за новітніми технологіями, що дозволить суттєво покращити екологічний стан міста-курорту. Оптимізуємо та прозоро обгрунтуємо ціни і тарифи на послуги, які надаються населенню (водопостачання, водовідведення, збір побутових відходів та ін.). Комунальне підприємство забезпечимо необхідною спеціальною технікою. На території міста і сіл буду сприяти проведенню робіт з розширення мережі вуличного освітлення, будівництва та ремонту доріг, тротуарів. «Питна вода в кожну громаду», проведення робіт по розширенню мережі водогону в селах. «Сільська криниця – то душа села», відновлення та охорона природних об’єктів питної води в населених пунктах громади. Вирішення питання збирання, транспортування, утилізації і розміщення побутового сміття та інших відходів, впорядкування сміттєзвалищ на території ОТГ. Працювати над виконанням місцевих програм енергозбереження через залучення інвестицій та коштів місцевого бюджету. Продовжити впровадження в районі енергозберігаючих технологій, встановлення економних котлів на твердому паливі, утеплення будівель та приміщень. Створити комунальне підприємство, яке буде висаджувати швидкоростучі породи дерев на деградованих землях і організує виробництво пелетів, у тому числі із соломи, зібраної з полів, для забезпечення паливом котлів, встановлених у закладах освіти, медицини, культури. Виділення дотацій з бюджету громади на безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян. Упорядкування та облаштування стоянок машин таксі, оновлення автобусних зупинок громади, парковки автомобілів.

У галузі освіти:

Забезпечити 100% дітей місцями у дошкільних закладах (де відсутні дитсадки, реорганізувати школи в навчально-виховні комплекси «школа-сад»), таким чином наповнимо школи дітьми та збережемо їх від закриття. Здорове, якісне та повноцінне харчування дітей від першого до одинадцятого класу за рахунок бюджету та інвесторів. Провести капітальний ремонт харчоблоків та забезпечення їх всім необхідним. Фізичне виховання, популяризація здорового способу життя, забезпечення всіх дитячих закладів, шкіл відремонтованими спортивними майданчиками, залами, наповнення їх спортивним інвентарем, виховання дітей в дусі патріотизму, любові до національної культурної спадщини України. Забезпечити 100% підвезення дітей та вчителів від місця проживання до шкіл шкільним автобусом. Створення та підтримка навчальних секцій, духовного розвитку, де можна навчати дітей, як застосовувати християнські принципи та загальнолюдські моральні норми, на основі Біблії, Церкви та прикладів наших дідів і прадідів.

У галузі медицини:

Провести ремонтні роботи в амбулаторіях і ФАПах громади, забезпечення їх необхідним медичним устаткуванням, інвентарем, медичними засобами та препаратами. Розширення спектру надання медичних послуг. Недопущення закриття жодного закладу охорони здоров’я. Забезпечити безкоштовне лікування у медичних закладах району учасників АТО та учасників війни в Афганістані. Забезпечити профілактичні огляди, лікування та оздоровлення дітей.

У галузі культури:

Всебічна підтримка з бюджету та інвесторів матеріальної бази закладів культури, народної творчості, самодіяльних творчих колективів. На теренах громади започаткувати різноманітні фестивалі, конкурси. На базі наявних ресурсів впровадимо в життя план розвитку лікувально-оздоровчої та туристичної індустрії, популяризації міста-курорту державного значення.

У соціальній сфері:

Взяти під контроль реалізацію програм, спрямованих на підтримку людей соціально незахищеної групи населення: одиноких, інвалідів, дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із малозабезпечених та неблагополучних сімей, учасників та ветеранів Великої Вітчизняної війни, АТО, «афганців», чорнобильців, дітей війни та репресованих. Утворення на місцевому рівні цільового фонду соціальної допомоги інвалідам, немічним і літнім, усім тим, кому нині особливо важко. Розробити та впровадити в районі програму «Соціальний автобус» для підвезення соціально вразливих верств населення до соціальних закладів району. Якісний зв’язок та Інтернет у кожний дім. Забезпечити автобусне сполучення районного центру з усіма селами ОТГ. Адаптуємо всю інфраструктуру до потреб громадян з обмеженими властивостями.

Молодіжна політика:

Розроблена буде програма підтримки працевлаштування молоді. Запровадимо пільги та кредити для молодих під­приємців, співфінансування та пільгове кредитування житлового будівництва, виділення для молодих сімей земельних ділянок для будівництва житла. Забезпечимо соціально-психологічну реабілітацію та адаптацію молодих людей, які з різних причин потрапили в складні життєві обставини.

Я, як людина віруюча, гарантую доброзичливі стосунки та всебічну допомогу релігійним общинам, розташованим на території громади. Відстоювати на всіх рівнях інтереси сільських громад, активно залучати до цього громадські правозахисні організації. Я ніколи не даю нереальних обіцянок, щоб сподобатися вам сьогодні і забути про них після виборів. Я готовий приймати найвідповідальніші рішення в інтересах рідного краю і прислухатися до кожного з вас. Сподіваюсь на вашу підтримку та довіру, бо наше місто та села варті того, щоб усі наші з вами мрії, проєкти та плани стали реальністю! А наша об’єднана громада – окрасою України!

Олег Томащук