«Непоправима втрата. Пішов із жит­тя доктор медичних наук, професор КОСТЮК ГРИГОРІЙ ЯКОВИЧ, — пові­домляють йо­го колеги з медуніверситету. — У Він­ниць­кому національному медичному уні­верситеті ім. М.І.Пирогова в повній мірі розкрився науковий, педагогічний, організаторський талант і високий професіоналізм Григорія Яковича, особливо в галузі розробки реконструктивних операцій на органах травної системи. Під його керівництвом проводились глибокі комплексні наукові дослідження з актуальних питань оперативної хірургії та топографічної анатомії.

Під керівництвом та за активної допомоги професора Г.Я.Костюка підготовлено трьох докторів медичних наук, 17 кандидатів медичних наук.

Григорій Костюк

Перу Григорія Яковича належить близько 300 наукових праць, 35 винаходів, 75 раціоналізаторських пропозицій.

Колектив кафедри клінічної анатомії та оперативної хірургії глибоко сумує та висловлює найщиріші спів­чуття рідним з приводу тяжкої втрати — смерті чоловіка, батька, дідуся та прадідуся», – повідомляють вони.

Григорій Якович лікувався у Він­ницькій ЦРКЛ.

– Чи коронавірус став причиною смерті Григорія Костюка? — запитали головного лікаря Олександра Кривов’яза.

– Він був важким. Мав по­­лі­органну недостатність. Під час лікування коронавірусної ін­фекції переніс інсульт. Наші лікарі робили все можливе, консультувала також професор Мороз. Але, на жаль, ми втратили цю велику людину…

У ЗМІ повідомлялося, що навесні коронавірусом перехворів один із членів цієї родини, відомий завідувач кафедри медуніверситету. У сюжеті національного телеканалу він з палати інфекційного відділення ВМКЛ №1 застерігав усіх берегтися від Ковіду. Лікуванням колеги займалася професор-інфекціоніст Лариса Мороз, яка тоді випробовувала свій протокол лікування коронавірусу, який згодом увійшов до національного протоколу.

Депутати облради Григорій Зозуля та Євгеній Власюк теж лікуються від Ковід у Вінницькій ЦРКЛ.

Уже майже місяць бореться із коронаінфекцією депутат Вінницької облради сьомого скликання Григорій Зозуля: спочатку лікувався вдома, а потім був госпіталізований у реанімацію Вінницької «районки». Після інтенсивного двотижневого лі­кування йому стало краще. Коли привезли в лікарню, КТ показало вже 75 відсотків ураження легенів. Був важким, на кисневі. Зараз уже набагато краще. Лікарі кажуть, що на диво швидко відновлюється після Ковіду. Готується до виписки.

– Хочу через газету подякувати усім медикам цієї лікарні — це справжні професіонали. Медсестри, як квочки біля курчат, біля кожного пацієнта. Медикаменти від коронавірусу приносять безкоштовно. Єдине, що я придбав — це прилад для вимірювання кисню та препарат для розрідження крові, хоча й такі мені тут пропонували, але я захотів інші.