22 жовтня близько першої ночі військовослужбовці відділу прикордонної служби «Лужанка» Мукачівського загону затримали на кордоні з Угорщиною громадянина Іраку. Чоловік розповів, що працює лікарем у Вінниці, і хотів потрапити до хворої матері в Німеччину. Через пандемію в законний спосіб цього зробити не зміг, тому вирішив перетнути кордон пішки.

Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби.

В повідомленні зазначено,що вночі прикордонний наряд помітив невідомого, який намагався перелізти через паркан. Правопорушника затримали, ним виявився громадянин Іраку.

«Чоловік мав при собі посвідку на постійне проживання в Україні. Прикордонникам іноземець пояснив, що працює лікарем у Вінниці та мав на меті потрапити в Німеччину нібито до хворої мами. Зі слів лікаря, він вже декілька разів намагався перетнути кордон у законний спосіб, проте, у зв’язку з пандемією COVID-19, не зміг цього зробити, а тому вирішив йти пішки», ‒ йдеться в повідомленні прикордонників.

В службі зазначають, що порушника доправили до пункту тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону. На затриманого склали протокол про адмінправопорушення, подальшу долю лікаря визначатиме суд.

Марина Романова