Його уже підключили до системи Вінницького КП «СМЕД ОДР». Регульований переїзд перехрестя дозволив розвантажити виїзд з мікрорайону у години пік та підвищить безпеку руху на цій ділянці.

Про це йдеться на сайті Вінницької міськради. Натомість громадський активіст Андрій Гайдай повідомляє, що громада мікрорайону «Академічний» домагалася створення цього світлофору тривалий час. Адже попередня дорожня розв`язка була небезпечна для вінничан. Мешканці мікрорайону не одноразово писали петиції та зверталися до влади з проханням встановити регулятор руху.

Разом із розбудовою мікрорайону Академічний щороку зростає і транспортний потік через вулицю А. Шептицького. Тому минулого року працівники Вінницького КП «СМЕД ОДР» здійснили моніторинг руху транспорту на перехресті вул. Шептицького і Сабарівського шосе.

Розглядали різні варіанти: зміна головної дороги, облаштування кола. Але, як показали результати дослідження, оптимальний варіант – встановлення світлофора.

Кошти на встановлення світлофорного об’єкту були передбачені в бюджеті на 2020 рік.

«Роботи по встановленню світлофору розпочали ще два тижні тому. Систему змонтували, встановили відповідні дорожні знаки. Сьогодні ми його вмикаємо і додаємо до нашої загальної міської мережі. Певний час ефективність циклограми роботи буде моніторитись. За потреби її буде скориговано або розроблено декілька добових програм», – розповів в. о. директора КП «Вінницька СМЕД ОДР» Сергій Чернов.

Сергій Чернов

Марина Романова