На думку автора петиції Олександра Шевчука, відкривати передні двері на вхід та вихід пасажирів неефективно. Бо навпаки, наражає на небезпеку зараження КОВІД-19, адже невідомо чи здорові чи хворі пасажири.

– Пасажири, які просять водія відчинити усі двері, при великому скупченні людей у салоні, які планують вийти, зазвичай чують від водіїв високим тоном слова про те, що вони не хочуть це робити, а іноді навіть доходять зі сторони водіїв нецензурні висловлювання у бік пасажирів. Нині водії повинні перевіряти наявність маски, а деякі рахують пасажирів у салоні самі знаходячись без маски наражаючи себе на захворювання. За кордоном вхід до передньої двері будь-якого транспорту обмежений плівкою, а водії знаходяться у ізольованому просторі від пасажирів.

Враховуючи дані обставини є прохання до транспортної компанії про те, що не потрібно своїх працівників наражати на COVID та зобов’язати водіїв відчиняти усі двері транспорту, а при необхідності обмежити кількість пасажирів, що заходять до транспорту водій може зачинити двері та курсувати далі по маршруті згідно графіку не утворюючи скупчення біля передніх дверей”.

На сайті Вінницької міської ради петиція зареєстрована 22 жовтня. Збір підписів триватиме 13 днів. Наразі зібрано 16 підписів із 350. Проголосувати можна за посиланням https://bit.ly/2HrOa11

Ольга Сонячна