За кілька днів відбудуться місцеві вибори, від яких залежить, як ми будемо жити у найближчі 5 років, як буде розвиватись наша Вінниця. Вектор нашого розвитку потрібно визначити вже зараз.

Коли ми чуємо про місцеві вибори, у нас виникає враження, що це про дороги, ями і комунальні тарифи. Але це не так. Ті, хто не живе у Вінниці, думають, що тут все гаразд. Якщо прогулятися центром, то дійсно зроблено багато, і складається враження, що ти перебуваєш десь у Парижі. Але якщо пройтися нашими двориками, поспілкуватись із людьми, то зрозумієш – Вінниця йде не туди.

Саме тому я повернувся у нашу міську політику, бо побачив, що черговий раз місцеві вибори перетворюються на піар та обіцянки учасників виборчих перегонів. Діюча влада розповідає про «досягнення», інші намагаються обіцяти «покращення життя вже сьогодні». Але лавочками не виміряєш якість життя. Треба розуміти, що ці вибори не про красиві фасади – це про вектор розвитку країни в цілому, про її кордони та захист.

Коли в країні війна, страшна епі­демія коронавірусної хвороби та економічна криза, не можна думати, що нас тут, у Вінниці, все це обійде стороною. Саме це намагається показати місцева влада у своїх звітах. А центральна влада, збираючи прихильників на дільницях, хоче підсунути нам «5 питань» та перекласти на нас відповідальність.

Треба розуміти, що на кону зараз стоїть наш європейський вектор життя. А саме – чи буде у нас європейська доступна та якісна медицина, європейські зарплати та пенсії? Чи від Європи залишаться тільки європейські тарифи та ціни?! Закритися від цих питань за красивою вивіскою нам вже не вдасться. Над цими питаннями ми маємо разом працювати 24/7.

Саме тому наша команда буде потужно представлена по всій країні після 25 жовтня. Ми дієво можемо захистити Україну від прірви популізму та капітулянтства. Бо ми завжди кажемо правду, ми відкриті та доступні для кожного громадянина. Ми маємо захистити наше досягнення – децентралізацію, бо з європейської громади починається європейська країна! Саме тому ці вибори дуже важливі.

Проте самотужки нам не впоратись. Європейський рівень життя передбачає і європейську відпо­відальність. Сьогодні звертаюсь до всіх вінничан: наша спільна і головна відповідальність і завдання – зробити вибір не «по пріколу» і не на користь гарних гасел. Наша відповідальність – зробити вибір на користь розвитку міста, розвитку Вінниччини.

І ця відповідальність починається із виборчої скриньки. Саме там, а не на псевдоопитуваннях починається рух до європейського життя! Я впевнений, що Вінниця стоїть на порозі великих звершень. Треба пам’ятати: Вінниці потрібен європейський мер, а Вінниччині – європейська влада!