Вже два тижні жителі Калинівки обговорюють шокуючі події у місті.

Місцевій жительці Юлії Тарасюк, яка опікується безпритульними тваринами всього району Возз`єднання, погрожують убивством. Перші погрози почалися ще два тижні тому. Кажуть, що подібного в місті ще не відбувалося, але зараз головне – вберегти цю жінку, яка опікується більше, аніж п`ятдесятьма тваринами. Нашому журналісту вдалося поспілкуватися з Юлією, і ось що вона нам розповіла.

– Вперше я та­ка розгублена, бо не знаю, як реагувати на таку нетерпимість до безпритульних тварин. Погрози почали надходити два тижні тому, коли я годувала своїх підопічних, — ділиться Юлія Тарасюк. — Собачки Лямочка та Карамелька все життя проживають у цьому районі. Раніше траплялися неприємні ситуації з жителями, але такого на вулиці Машинобудівників ще не було… Тварини проживали з господарями, але їх викинули на вулицю, коли почалося статеве дозрівання. Зараз вони безпритульні, тому їх годую я.

Два тижні тому, близько 9-ї години вечора, я знову навідувала своїх підопічних. Було вже темно та страшно. Повз проходив чоловік, який не стримався і почав виказувати мені свою ненависть до тварин. Я промовчала, зібралася і йшла собі додому, а він мені у спину: «Ще раз побачу, візьму рушницю та пристрелю тебе!!»

У постійному страху я продовжую доглядати за цими тваринами! Проте погрози не перестають надходити. Днями я знову почула в свій бік: «Я тебе пристрелю з рушниці!», та ще й додав: «Як ти скотину любиш, то забирай собі». Я не витерпіла та зателефонувала 102, виклик зафіксували. Але поліція так і не приїхала.

Дану ситуацію також прокоментували в поліції:

– Жінка звернулася 18 жовтня. Зателефонувала на 102 та заявила, що їй погрожують фізичною розправою. З нею зв`язалися калинівські поліцейські для того, щоб попередньо з`ясувати, що сталося. Як виявилося, конфлікт виник із сусідом. Він зробив зауваження жінці через те, що вона біля під`їзду годує безпритульних тварин. А житель будинку хвилюється за своїх малолітніх дітей. Під час телефонної розмови калинівчанка сказала, що вони розібралися і поліція нехай не приїжджає.

Софія Копач