«Голосуйте за нас, у нас немає бордів»

Людство знає багато випадків, коли саме жінка змінювала хід історії та викарбовувала своє ім’я у пам’яті народів як мудрий політик та керівник. Встановити демократію, знайти консенсус, зупинити танки — це далеко не все, на що здатні жінки в політиці. У наш час тема участі жінок у політичному житті набула особливого значення. Із цим, без сумніву, погоджуєшся, коли спілкуєшся із Тетяною Вовк, яка йде у Вінницьку міську раду та веде за собою ще 53 кандидати від вінницького осередку Української партії честі, боротьби з корупцією та органі­зованою злочинністю. Тетяна Георгіївна є зразком дружини, матері, сестри, друга. Вона завжди займає активну громадську позицію – порушення прав і свобод співвітчизників їй завжди болить. Тетяна Вовк — сильна, вольова, впевнена у собі особистість, яка хоче будувати не тільки власне майбутнє, але й майбутнє свого рідного міста Вінниці! Безумовно, як і кожна жінка, за собою вона має великий тил – свого чоловіка Василя Вовка, генерала Служби безпеки України, який з перших днів війни звільняє полонених, допомагає рідним військовим та професійно виконує свою роботу. Сьогодні подружжя Тетяни та Василя Вовків – наші співрозмовники.

– Скажіть, будь ласка, що за останній час найбільше болить вас?

– Ми 18 жовтня поставили намет Української партії честі, боротьби з корупцією та органі­зованою злочинністю (очільник осередку – Тетяна Вовк, наш № 17 у бюлетені по виборах до міської ради) біля ТЦ «Мегамолл» (вулиця 600-річчя, 17). Роздавали друковану агітаційну продукцію наших кандидатів волонтери – молоді люди Катерина і Максим. Нічого не перед­віщало біди, але приблизно о 13 годині до них підійшов молодий чоловік із значком охорони торгового центру, який зневажливо, з позиції сили сказав чомусь саме молодій жінці: «Забирайтесь звідси… Тут вам не місце…» й почав зривати основу палатки. Звичайно, молоді люди злякалися й самі швидко прибрали палатку й агітаційні матеріали.

Коли ми приїхали на місце, ніхто не зміг представити документи служби охорони, одночасно біля адміністратора почали збирались хлопці спортивної статури… Пояснення було одне – це приватна територія, але підтверджуючих документів про господаря великого шматка комунальної землі та про їх повноваження представляти його – не мали. Більш того, вони взагалі не мали при собі будь-яких документів. На запитання, яку площу ця приватна територія займає, показали в далечину мікрорайону Вишенька — на кілька гектарів… Ось так. Ми ходимо по своїй землі, але вона не наша, приватна. Викликали поліцію, зареєстрували злочини: перешкоджання передвиборній агітації та пошкодження чужого майна.

Господарі «нашої землі» терміново виїхали із Києва (нібито), вони рішають питання із вінницькими чиновниками. Але не на тих натрапили… Про розвиток подій ми поінформуємо людей.

Для нас на першому місці питання землі: у місті, області, в Україні – вона має належати українцям, а не олігархам різного гатунку!

– Чому вирішили йти у міську раду, Тетяно Георгіївно, та чому саме від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю?

– Це спільне рішення: сім’ї, друзів, близьких, колег, однодумців, з якими давно знайомі та з якими побачились уперше на зібранні з висування кандидатів. У нас люди дуже негативно ставляться на­віть до слова «партія», та нічого не зробиш — законодавець заганяє людей у партійний формат. Тому вимушені йти під прапором партії, але наша платформа: Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю не заплямована, не має будь-яких скандальних історій, її організатори і керівники порядні люди, в основному військові, для яких слово офіцера – понад усе. Я – дочка, дружина, сестра, мама офіцерів – патріотичних, професійних і достойних людей, які не на словах, а справами служать Україні.

Вінницький осередок очолила 1 серпня 2020 року, тому наші напрацювання у напрямі, який асоціюється з назвою партії, у майбутньому. На сьогодні декларуємо у програмі таке:

«Корупція і організована злочинність без представників влади (чи то державного, чи то регіонального рівня) не могла б існувати.

Ми не маємо ін­струментів і важелів для жорсткої і тотальної боротьби з корупційними проявами, але кожен з нас на своєму робочому місці чи в громадській ді­яльності однозначно відстоює принципи відкритості і прозорості роботи органів влади і місцевого самоврядування.

Тому наша команда має намір замінити причетних до проти­правної діяльності осіб у Вінницькій міській раді (не маємо сум­нівів, що люди зроблять правильний вибір), й кожен із нас на особистому прикладі покаже дійсно нульову толерант­ність до корупції.

Ми будемо викривати минулі та сьогоднішні оборудки місцевих чиновників й наполягати на швидкому всебічному розслідуванні злочинних фактів, контролювати цей процес від імені громади аж до винесення вироку судом.

Ми не НАБУ і ДБР, не СБУ і НПУ, не НАЗК і ОГП, але на сво­єму рівні будемо працювати ефективніше за них, показувати високу продуктивність роботи та конкретні результати у боротьбі з корупційними правопорушеннями».

– Які ще питання є для Вас принциповими, Тетяно Георгіївно?

– Мій чоловік Василь Вовк публічно, а я в іншій площині надто багато зусиль віддали й сьогодні віддаємо розвитку спорту Вінниччини. Ми маємо спортивну стратегію, яку підтримали усі наші кандидати (ми висуваємо 54-х – на увесь склад міської ради), й суть її така:

«У нас немає стадіону, адже усім відомо, що центральна міська арена зогнила зовсім й з дня на день її чаша може рухнути.

У нас немає професіональної футбольної команди, на яку заслуговують вболівальники Він­ниці й області. Наше завдання – це створення МФК (муніципальний футбольний клуб) «Нива» (у листопаді-грудні 2020 року), виведення його за один сезон у Першу лігу – кінець сезону 2020/21, й «без зупинок» завоювання путівки до Прем’єр-ліги (2022 рік).

Вінниця має бути серед лідерів також у художній гімнастиці, вільній і греко-римській боротьбі, стрибках на батуті, плаванні, баскетболі, волейболі, веслуванні на байдарках і каное, шахах, пауерліфтингу, важкій атлетиці та багатьох інших популярних у нашому краї видах спорту.

Важливо. У 2021 році закін­чується оренда будівлі колишнього кінотеатру «Росія», й ми з партнерами розробляємо план будівництва на його основі вінницького міського Палацу спорту, багатопрофільного закладу, де могли б проводитись змагання найвищого рівня – навіть чемпіонати світу. Його впровадження дасть потужний поштовх для розвитку фізичної культури і спорту та інших складових місь­кого життя».

– Що скажете про сьогоднішню владу і Ваше відношення до інших політичних сил?

– Перше, що потрібно зробити: перевести роботу Вінницької міськради на рейки реальної прозорості. На сьогодні це закритий клуб, там уже кілька каденцій бовтаються одні й ті самі персоналії з одних і тих самих місцевих олі­гархічних груп.

Разом з тим ми визнаємо досягнення команди Гройсмана-Моргунова й не збираємося будувати свою роботу на огульному критиканстві діючої у місті влади.

Ми не заперечуємо досягнення й цінності партій, які сповідують демократичні цінності.

Із «Опозиційною платформою — ЗЖ», яка декларує явно проросійський вектор, нам не по дорозі. Та, на жаль, вони мають свого виборця, й ми не будемо незаконно впливати на волевиявлення цих людей.

– Василю Васильовичу, а Ви яким боком до місцевих виборів? Й цікаво — хто фінансує Вашу дружину як першого номера у списку Вінницької міської організації Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю й усю компанію?

– Я започаткував й буду просувати цей «проєкт», не боюсь цього слова, тому що відкрито і відверто про це кажу. Так, так – я курую виборчу кампанію. Усіх цікавить, звідки гроші? Все прозоро, буде публічний звіт по виборчому фонду, який наповнюють наша сім’я (декларації нашої родини – у вільному доступі на сайті НАЗК), мої друзі-бізнесмени (їхні прізвища будуть у цьому звіті), самі кандидати (враховуючи, що нас 54, це солідний актив).

На сьогодні можу назвати суму – на все про все приблизно 70 тисяч гривень (для інших партій – це 5 бордів).

– Що хотіли б сказати наостанок?

– У контексті відповіді на попереднє запитання маємо закликати вінничан:

голосуйте за нас… У нас немає бордів!

Одна класична рекламна площина у м. Вінниці коштує від 500 доларів США (більше 14 000 гривень).

Такі політичні проєкти, як «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Наш край», «За майбутнє», «Опозиційна платформа — за життя», «Українська стратегія Гройсмана», «Партія вінничан» та інші разом узяті вже витратили на зовнішню рекламу більше 83 000 000 (ві­сімдесят три мільйони!) гривень. Це тільки те, що вдалося підрахувати, приблизно прикинули, скільки грошей кинуто на вітер (цікаво, що буде у звітах?)

Й не забувайте, що ці гроші вони повернуть собі з наших кишень – вінничан!

Голосуйте за кандидатів до Вінницької міської ради від Української партії честі, боротьби з корупцією і організованою злочинністю. Серед наших кандидатів немає зашкварених містечкових політиканчиків, відвертих й прихованих крадіїв міського й обласного бюджетів, неосвічених бандюків, що натягли на себе фраки і краватки…

Серед нас — вчителі, лікарі, прості службовці і робітники, представники малого і середнього бізнесу, не фейкові громадські активісти, військово­службовці, які й сьогодні на посту, професіональні спортсмени, які захищають честь Вінниччини і України, журналісти без «джинси»…

Серед нас — пенсіонери і безробітні, які за своїм інтелектуальним й професійним потенціалом, організаторськими здібностями на голову вище нинішніх хвалених вінницьких чинуш!

Віталіна Трудько