Представляв його інтереси в суді його колега – адвокат пан Бас. Мене захищала відома в Україні адвокат Сніжана Василівна Чубенко. Допомагав мені захищатися очільник Вінницького адвокацького об”єднання – Олексій Олексійович Якименко. Обидвоє вони з Вінниці.

Цю справу я б назвав битвою Вінницьких і Київських адвокатів на релігійному грунті.

Перші відомі, як захисники православної церкви з керівним духовним центром в Москві, а другі – щирі патріоти, котрі захищають права канонічної Православної Церкви України.

Предметом судового спору є моє відео, викладене, у свій час на ЮТУБі, із судового засідання Ямпільського районного суду за позовом прихожанки Великокісницької релігійної громади ПЦУ до релігійної громади, цього ж села, російської церкви в Україні.

Позивач заявив до мене позовні вимоги на суму 10 тисяч гривнів плюс 15 тисяч гривнів – послуги його адвоката і судові витрати. В цілому набереться мало не тридцять тисяч гривнів, що, відповідно, дорівнює сумі моєї пенсії майже за цілий рік. Чому я це кажу? Бо дивуюся, ЯК МОЛОДІ ЛЮДИ, які мені в сини годяться, можуть добиватися таких грошей з таких, як я?.. Що їм важливіше – ділова репутація чи гроші з бідного пенсіонера?

Однак, як видно із цього відео, сьогодні на цьому засіданні представник позивача, адвокат Бас запропонував мені підписати мирову угоду. Умова – всього один пункт позову – про те, що я визнаю, що нібито поширив завідомо неправдиву інформацію у вищенаведеній відеопублікації, яка була направлена на захист прав Великокісницької громади ПЦУ. Звісно, на таку угоду із позивачем я не погодився. Більше того, заявив, що вважатиму за честь постраждати за православну церкву свого українського народу. До речі, за неї сотнями літ люди страждали в тюрмах, на каторгах, а я, все таки, дома, поки що…

Представник позивача добивався, щоб суд мені заборонив знімати на відео перебіг цього процесу. І, зокрема, його особу. Його клопотання не було задоволене. Ото ж тепер ви будете мати можливість знайомитися із моїх широкоформатних відео і фото зйомок перебіг безумовно цієї суспільно значимої справи, яка викликає все більший суспільний інтерес.

Головує в справі суддя Любинецька-Онілова. Чергове засідання призначено на 27 листопада на 10 годину. Приходьте співпереживайте за справедливість, за православну церкву нашого народу, яку вже визнали чотири церкви світового православія. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!