Барецький у свій день народження став головою Шаргородської ОТГ

У свій 63-й день народження Володимир Іванович Барецький — колишній заступник губернатора Вінниччини та керівник місцевого відділення Рахункової палати, переміг на виборах:

— Сьогодні у мене день народження. І найцінніший подарунок зробили мені ви, мої виборці. Ви подарували мені довіру — найбільше, що може бути! – ви обрали мене міським головою міста Шаргорода. Це велика честь та велика відповідальність. Обіцяю не зрадити вас і виправдати вашу довіру! — зазначив 26 жовтня Володимир Барецький.

Володимир Барецький

Микола Грушко: «Йшов на вибори без бруду… А проти мене кидали і кошти, і «окорочки»

Головою Липовецької ОТГ став попередній голова міста Микола Грушко — батько загиблого у 2015 році під Дебальцевом захисника України Романа Грушка. Він йшов від «ЄСГ».

– Дякую своїм виборцям і дякую опонентам! Горджуся тим, що йшов на ці вибори із молодими та амбітними, а також сильними та самодостатніми кандидатами на посаду міського голови. А опоненти у мене були серйозні люди — директор «Зернопродукту». Від­рив між нами — дві сотні голосів. У понеділок подзвонив і подякував за виборчі перегони. Хоча за цей час було багато пліток, звинувачень і по­дібних неприємних речей від попередників. Але вже на старті передвиборчої агітації я заявив, що йду на вибори без бруду. Мене підтримали люди з рідної Щасливої, мешканці вулиці Романа Грушка, де син народився, з великого Зозова, Білозерівки та багатьох інших населених пунктів. Велика подяка усім.

Микола Грушко

Попереду багато роботи, але зі мною вірна команда однодумців, з якими ми багато зможемо! — повідомив Микола Грушко.

«Підкуп виборців, курятина та мішки зерна, «чорнуха» — це найбрудніші вибори за мою історію», — заявив Віктор Качур, лідер Радикальної партії Вінниччини

Досвід та видимі зміни розвитку Немирова та усієї Немирівської ОТГ зіграли вирішальну роль під час виборів міського голови. Більшістю голосів немирівчани вчетверте довірили цю посаду Віктору Качуру. Хоча він сам заявляє, що виборчі перегони були нелегкі, бо опоненти неодноразово застосовували заборонені технології.

– Це найбрудніші вибори за усю мою історію… Більшого підкупу, ніж нині від представників партії «Батьківщина», ще Немирів не бачив… Вони створили «сітку» у кожному селі і своїм виборцям пропонували від 200 до 1000 грн. А в селі Кірово ще й по два міш­ки зерна за голос за їхнього кандидата.

Віктор Качур

Прикро, що у цьому  були за­діяні деякі фермери, сільські голови та навіть колишні освітяни. У Ковалівці курячі окорочки та усяку «чорнуху» розповсюджували саме колишні працівники від­ділу освіти та їхні родичі. Але я йшов до людей без бруду та підкупу і виграв вибори! Я був ініціатором об’єднання раніше, й сьогодні готуємося до приєднання ще 32 сіл, тому попереду багато роботи на благо усієї Немирівської громади! — налаштований на позитив Віктор Качур, яки йшов самовисуванцем.

«Оратівщина стане успішною та прогресуючою громадою», — обіцяє Галина Лошак,

яка сенсаційно виграла вибори в Ора­тівській ОТГ як самовисуванка, її під­тримала «Європейська Солі­дарність», «Свобода», інші пар­тії. Вона очолювала Оратівську райраду.

– Хочу через газету «33-й канал» висловити подяку усім, хто попри все був на моєму боці! Навіть після величезної навали негативу, який на мене вилили опоненти та підкупу, люди підтримали мене, бо хочуть змін! Обіцяю, що зберу команду справжніх професіоналів та патріотів, щоб наша Оратівщина розвивалася та досягала найвищих успіхів!

Галина Лошак

Хоча досі спостерігаються негативні прояви від моїх опонентів, але на моєму боці правда! Відрив у більш ніж 400 голосів цьому підтвердження! — впевнена у своїй перемозі Галина Лошак.

Краснопільську ОТГ очолить Катерина Романенко

Тут велась боротьба «на грані»… і за Гранів.

Інші скандальні вибори в Краснопільській ОТГ у Гайсинському районі закінчились перемогою жінки… Саме тут перед виборами було, мабуть, найбільше чорного піару, взаємних звинувачень і навіть виклику поліції до журналістів під час інтерв’ю з опозиціонерами!

Катерина Романенко

Бо саме тут на виборах 25 жовтня вирішувалась доля вже повноцінної Великої Краснопільської ОТГ, яку могли очолити ам­бітна жінка чи одіозний чоловік! Мова йде про Катерину Романенко, яка дотепер очолювала Краснопільську ОТГ без Гранова і прийшла сюди працювати із Нараївки, та Віктора Боднюка — вже колишнього голову сільради Гранова. Голова Краспопільської ОТГ Катерина Романенко виграла цю напружену кампанію у Віктора Боднюка із перевагою майже в 100 голосів!

Генерал Поліщук очолив Калинівську ОТГ

— Дякую землякам за кожен голос! Вже знаю свій переможний результат — 58% голосів… Мій конкурент Анатолій Шамалюк набрав на 2600 голосів менше і отримав 37% підтримки, — розповів кандидат від УСГ, генерал міліції у відставці і ексголова Кали­нівської райради Василь По­ліщук.

У Могилеві-Подільському «Слуга народу» посунув споконвічного мера Бровка?

«Світлою плямою» на карті виборчих осінніх здобутків партії Зе на Вінниччині може стати сенсаційна перемога Геннадія Глухманюка в Могилеві-По­дільському, де він, за попередніми підрахунками, перемагає легендарного Петра Бровка із мінімальною перевагою… Одні кажуть — 20 голосів. Нардеп Ірина Борзова називає «більше 100 голосів». І про те, що блокують бюлетені в 3-й школі… Але це окремий детектив, бо Бровко так просто свою владу в «столиці контрабандистів» По­ділля — Могилеві-Подільському – зрозуміло, що не віддасть! Нас чекають суди, і не один.

– Я не знаю, хто виграв. Це запитання до тих, хто рахує голоси! — коротко прокоментував ситуацію Петро Бровко.

Бровко (ліворуч) чи Глухманюк (праворуч)?

Геннадій Глухманюк — переможець на посаду міського голови Могилева-Подільського. Це показують результати підрахунку голосів за даними протоколів, які надійшли до ТВК з дільничних виборчих комісій. Це показують і результати паралельного підрахунку голосів, який проводила партія «Слуга народу».

Не великий відрив (102 голоси) Геннадія Глухманюка від опонента, яким є мер минулих скликань, створює для конкурентів основу для можливих махінацій. Місцеві повідомляють, що з 49-ї дільниці, яка розміщується в школі №3 міста Могилева-Подільського, досі не передали виборчу документацію до ТВК.

– Не можуть порахувати чи хочуть змахлювати?

– Вибори повинні бути чесними для всіх!

Хто переміг тут, на кордоні, — Бровко від Порошенка чи Глухманюк від Зеленського – стане відомо в найближчі дні. Можливо, ця суперечка за посаду мера дійде до судів та відкритих конфліктів між сторонами…

Коли верстався номер газети, стало відомо, що поліція розпочала кримінальне провадження з фальсифікацій результатів у Могилеві-Подільському:

26 жовтня до Могилів-Подільського від­ділу поліції на­дійшло повідомлення, що на виборчій дільниці у селі Юрківці члени комісії сфальсифікували результати голосування. За цим фактом поліцією розпочато кримінальне провадження.

За словами начальника могилів-поділь­ської поліції Василя Ободовського, під час перевірки цієї інформації попередньо слідством встановлено, що представники дільничної виборчої комісії до територіальної комісії здали підроблений протокол підрахунку голосів.

Наразі слідством розпочато кримінальне провадження.

Два голови ОТГ — від «Слуги народу»

Одним із небагатьох, хто здобув блискавичну перемогу від партії «Слуга народу» на виборах, став Володимир Ящук — попередній мер міста Іллінці. За даними екзит-полу, Володимир «обігнав» свого опонента на 3,5 тисячі виборчих голосів.

Володимир Ящук

– Зізнатись чесно, я не прибічник будь-яких політичних сил. Але вирішив крокувати разом з президентом. Будувати нову, сильну та незалежну державу. Знаю, що буде доволі багато тих, хто перешкоджатиме. Але це — ніщо в порівнянні зі справжньою повагою від народу, — поділився Володимир Ящук.

Ще одного «слугу» Василя Малярчука обрали головою Северинівської ОТГ. Остаточний підрахунок голосів ще триває.

Василь Малярчук

Анатолій Гук вчетверте очолить громаду у Гайсині

Тільки цього разу до Гайсина приєдналися 16 сільських рад (42 села), і це велике випробовування до одного з найстарших в Україні міських голів. Влітку Анатолію Гуку виповнилося 76 років, він один з найстарших мерів України, утім, молодечого запалу йому не бракує. У своїх силах він впевнений.

Анатолій Гук

– Перше, що зроблю — поїду до обласного центру, у Прозорий офіс, переймати досвід. А потім будуватимемо плани, — ділиться новообраний голова ОТГ думками. — Ще в ході виборчої кампанії я об’їхав усі сільські ради, вислухав проблеми, котрі хвилюють селян у першу чергу. З них і почну роботу. Мені не звикати, бо коли прийшов до Гайсинської міської ради — лампочок не вистачало і дороги далеко не всі були заасфальтовані. А тепер наше місто — одне з найкращих!

Остаточних результатів ще немає, але Анатолій Ілліч впевнено набирає голоси, обій­шовши своїх шістьох конкурентів. Варто нагадати, що у виборах 2015 року Анатолій Гук здобув найвищий результат — понад 89 відсотків голосів. Тоді він балотувався від «Батьківщини» Цього разу об’єд­нав свої зусилля з «Українською Стратегією Гройсмана».

Переможцями виборчих перегонів стали:

Сітарський виграв Агрономічне, але вийшов із «Батьківщини»

Він сенсаційно виграв вибори в Агрономічній ОТГ. І це був ще один провал «зелених», адже са­ме вони проло­біювали на рівні ВР цю громаду.

У Козятині мер міста Олександр Пузир, що вирішив йти на вибори від «Слуги народу», а до цього покинув «Батьківщину», програє 500 голосів головній опонентці Тетяні Єрмолаєвій від «Української Стратегії Гройсмана».

Сергій Сітарський

У Бабчинцях перемогла Ніна Зварич, у Чернівцях — Олена Бень, у Тульчині — Валерій Весняний; у Томашполі — Валерій Немировський; у Вапнярці — Олександр Горенюк; у Мурованих Курилівцях — Галина Цибульська; в Джурині — Галина Попсуй; у Шпикові — Микола Кривоцюк; у Мурафі — Олег Літвіненко.

А ось переможці від «Україн­ської Стратегії Гройсмана»:  Барська ОТГ — Володимир Саволюк; Копайгородська ОТГ — Людмила Куш­нір; Бершадська ОТГ – Віталій Драган; Джулинська ОТГ – Петро Швець; Вороновицька ОТГ – Олександр Ковінько; Луко-Мелешківська ОТГ – Богдан Августович; Якушинецька ОТГ – Василь Романюк; Стрижавська ОТГ – Михайло Демченко;

Гайсинська ОТГ – Анатолій Гук; Жмеринська ОТГ – Анатолій Кушнір; Дашівська ОТГ – Сергій Тітаренко; Калинівська ОТГ – Василь Поліщук; Іванівська ОТГ – Михайло Кулик; Козятинська ОТГ – Тетяна Єрмолаєва; Крижо­пільська ОТГ – Володимир Василишен; Липовецька ОТГ – Микола Грушко; Турбівська ОТГ – Ігор Соць; Піщанська ОТГ – Олександр Крижанівський; Гніванська ОТГ – Володимир Кулешов; Томашпільська ОТГ – Валерій Немировський; Тульчинська ОТГ – Валерій Весняний; Жданівська ОТГ – Станіслава Ядвіжина; Чернівецька ОТГ – Олена Бень; Бабчинецька ОТГ – Ніна Зварич; Мурафська ОТГ – Олег Літвіненко; Ямпільська ОТГ – Сергій Гаджук; Брацлавська ОТГ – Микола Кобринчук; Джуринська ОТГ – Галина Попсуй та інші… Інтерв’ю з іншими переможцями – в наступних номерах.

Людмила ПОЛІЩУК,
Тетяна КОНДРАТЬЄВА,
Софія КОПАЧ
Роман КОВАЛЬСЬКИЙ