Коронавірус забрав життя ще одного головного лікаря з Вінниччини. Причина – ускладнення викликані коронавірусною хворобою.

Ось що повідомила нардеп – мажоритарник від Вінниччини Лариса Білозір:
– 16 жовтня його госпіталізували до Тульчинської ЦРЛ з діагнозом COVID, а 22 жовтня, у зв’язку з погіршенням стану здоров’я, він був переведений до Вінниці.

Віталій Петрович зробив величезний внесок в розвиток медицини Тульчинщини, був професіоналом своєї справи і хорошим лікарем. Глибокий сум та щирі співчуття родині та його колегам. Це непоправна втрата для медичної спільноти всієї області. На жаль.

У вівторок помер завідувач поліклініки Вінницької обласної лікарні їм. Пирогова. До цього помер його брат і мама. Разом із чоловіком пішла із життя медсестра із Тиврівщини. На тому тижні від коронавірусу помер санітарний лікар одного із районів Вінниччини.

Дружина завідувача відділенням Вінницької районної лікарні, також лікар. Старша медична сестра «швидкої», 51 -річний лікар Пироговки, медсестра із
Хмільника… і це лише неповний список медиків, які життям поплатились за те, що виконували свій професійний обов’язок.

Невже цього не достатньо, щоб зрозуміти яка це небезпечна хвороба і як потрібно вберігати себе і рідних від неї. Люди, які ще факти змусять скептиків і «пофіг істів» дотримуватись вимог карантину? Адже саме такі щоденного заражають в лікарнях більше 300 лікарів. Щоденно! І саме серед них, як бачите, смертність найбільша. І вік зовсім не за 60-70-80. Подумайте, чому вони за чиюсь розхлябаність мають платити власним життям?І що буде як вони відмовляться рятувати цей вал в 7-8-9 тисяч щоденно?

Тетяна Квасюк