Минулого тижня співробітники ДБР затримали начальника сектору реагування патрульної поліції одного із відділів поліції ГУ  Нацполіції у  Вінницькій області під час одержання хабаря у  5 тис. доларів.

– Посадовець поліції вимагав у місцевого жителя 5000 доларів США за сприяння у продовженні на 7 років строку договору оренди земельної ділянки площею 40,9285 га у Чечельницькому районі Вінницької області. 16 жовтня слідчі затримали правоохоронця після одержання неправомірної вигоди у сумі 5000 доларів США, — повідомили подробиці у Державному бюро розслідувань. — Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обранні відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади. Поліцейському загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 ро­ків, з конфіскацією майна.

На це резонансне затримання вже відреагували представники ГО «Ревізія влади», які ось що повідомили нашому кореспонденту.

– Коли дії працівників ГУНП, а особливо керівного складу, контролює та моніторить відділ внутрішньої безпеки України, то відсоток здійснення таких корупційних дій зменшується у рази. На жаль, внутрішня безпека у Вінниці, на нашу думку, виглядає безпорадною перед новим одеським керівником ГУНП. Із неофіційних джерел нам відомо, що керівник ГУНП у Вінницькій області в шоковому стані, що даний начальник сектору реагування по­ліції, який, як ми бачимо з публікацій ДБР, пішов на такий корупційний злочин. Адже затриманого неодноразово нагороджували різними відзнаками за доблесну службу. І такого від по­ліцейського не чекали, — каже керівник організації Віталій Павловський. – Сподіваємось, що суд у Хмельницькому винесе у цій справі справедливий вирок.

У пресслужбі поліції підтвердили, що наразі готуються документи на відсторонення правоохоронця від посади…

Віталіна Володимирова