30 жовтня слідчі-детективи Головного управління Національної поліції у Вінницькій області спільно з працівниками УСБУ за процесуального керівництва прокуратури області затримали під час отримання неправомірної вигоди голову однієї з об’єднаних територіальних громад області, який отримав зазначену суму за передачу підприємцю в оренду земельну ділянку строком на 49 років.

Попереднім слідством встановлено, що голова однієї з ОТГ за підписання договору оренди земельної ділянки загальною площею 21,3 га вимагав та отримав від підприємця, який планував займатися сільськогосподарською діяльністю, 10,5 тисяч доларів. Передача коштів відбувалася біля його помешкання.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області полковника поліції Івана Іщенка, корупційну діяльність посадовця задокументовано в рамках відкритого кримінального провадження за ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Зловмисника затримали в процесуальному порядку, слідство готує матеріали для оголошення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Валентина Лісова