Вінничани Андрій Афанасьєв та Євген Філімонов сворили проєкт «Аffi films», у рамках якого знімають ролики на соціальну тематику та відкривають людям очі на проблеми сьогодення.

Дебютною роботою хлопців став кліп до Дня захисника України. Проте те, як знімали і чого чекати від талановитих вінничан, далі.

– Я – школяр школи №4 у Вінниці, мій друг Євген Філімонов — студент першого театрального курсу Вінницького коледжу культури та мистецтв. Нам усього по 15 років, але ми закохані у творчість та повністю поринули у неї, віримо, що вік не спинить нас та ми зможемо досягти успіху у сфері кіно.

До цього ми знімали ролики на різноманітну тематику, часто про школу, робили цікаві відео­презентації на уроки.

Самостійно монтували. Готовий матеріал викладали в Інстаграмі та отримували позитивні відгуки, — каже Андрій Афанасьєв. – Тепер із товаришем ми започаткували власний проект «Аffi films», аби присвятити себе соціа­ль­ній тематиці. І так сталось, що в школі ме­ні запропонували зняти ролик про воїнів нашої країни до Дня захисника.

Зйомки проходили вдома у Євгена. Із техніки в нас були відеокамера Canon та накамерне світло. Я написав сценарій, поділив репліки. У сюжеті головна героїня не підтримує вибір коханого, який йде на війну. Але все ж відпускає його, і весь час здригається її серце, коли по телевізору звітують про нові обстріли. Дівчину зіграла наша подруга Яна, бійця АТО — четвертокурсник театрального коледжу.

А ось маму головної героїні абсолютно безкоштовно погодилась зіграти режисерка нашого вінницького театру. Зняли все за день, монтували до ночі, було складно, але ми задоволені.

«Незалежність — це наша сила. Ми, «Affi Films», висловлюємо подяку захисникам та захисницям. Кожна схожа історія — цінна та болюча.

Проте кожна з них про справжніх героїв. Підтримуємо наших. Єднаймося разом. Бо то наша сила», — написали ми у описі під відео.

Віталіна Володимирова