«Роздача» квартир вже відбувається і щасливі діти отримують нарешті дах над головою. А нещодавно четверо сиріт з Гайсина отримали сертифікати на власне житло.

З цього приводу у Гайсинському районі відбулося урочисте нагородження їх сертифікатами на житло. Така можливість стала реальністю завдяки субвенції з державного бюджету. Ще донедавна Руслан Провороцький, Ілля Гулько, Дарія Ільніцька, Карина Дем’яненко (Ніконова) були одними з числа дітей, позбавленого батьківського піклування. Така новина стала для них ще однією сходинкою в житті. Ці вже тепер дорослі діти навіть не сподівалися, що колись може статися така подія. Один на­віть подався за кордон на заробітки в надії, що колись вдасться наскладати достатньо грошей на квартиру.

Отримавши сертифікати, ці юнаки та дівчата згодом зможуть придбати для себе пристойне житло. Кожному з них випала сума, за котру можна купити однокімнатну квартиру. Втім, оселю для себе вони вже підбиратимуть самостійно, але при допомозі департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

А там розповіли, що цього року для купівлі житла таким дітям з державного бюджету для Вінниччини виділено понад 38 міль­йонів гривень, на 600 тисяч більше, ніж у попередньому році. Протягом останніх двох років на Він­ниччині своє власне житло отримають 150 дітей-сиріт. Всього ж на квартирному обліку в області 1141 неприкаяна дитина віком від 16 до 23 років. З них 55 — мають інвалідність. Кожен з них, втративши батьківське піклування, має відчувати турботу з боку держави.

Ілона ВАЛЬТЕР