Вже вдруге у Вінниці за спільної ініціативи Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України), Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та Міністерства у справах ветеранів, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона відбувається пам’ятний захід та поминальне богослужіння за  загиблими  на Донбасі українськими військовослужбовцями.

Цього разу, незважаючи на всеосяжне перемир’я, на фронті маємо три втрати. У жовтні загинули боєць 128-ї окремої гірськоштурмової бригади Олександр Фарина, старший сержант 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського Михайло Старостін та сержант 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського Володимир Бондарюк. Про це розповідають у пресслужбі єпархії.

Перед початком богослужіння до присутніх у храмі звернувся секретар управління Вінницько-Барської єпархії протодиякон Владислав Демченко.

Молитву за загиблими звершили священнослужителі кафедрального собору на чолі з архімандритом Софронієм (Чуприною). Після закінчення панахиди священники та віряни з запаленими лампадами вийшли з храму до меморіальної дошки, що встановлена поруч із собором в пам’ять про загиблих на сході вінничан і жителів області. Молитва за загиблих у районі проведення АТО/ООС вінничан і жителі області та за усіх воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну, проводиться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці кожної суботи о 10.00.

Соломія КАЛЮЖКО