Інцидент стався 28 жовтня у Вінницькому міському суді. Там затриманий, який підозрюється у кримінальних злочинах, під час засідання власноруч завдав собі тілесні ушкодження на різних ділянках тіла (акт аутоагресії).

Із достовірних джерел відомо, що вінничанин, 1993 року народження, використав деталь від бритви. І нею порізав собі горло та вени на руках. Судова охорона відреагувала оперативно — надали підозрюваному першу допомогу та викликали “швидку допомогу”.

– Чоловік почув, що йому продовжують запобіжний захід тримання під вартою й завдав собі тілесних ушкоджень. Перед судовим засіданням провів два місяці у СІЗО, – повідомив нам пресофіцер Нацполіції у Вінницькій області Вадим Кобзар.

Як з’ясував наш кореспондент, підозрюваний обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета) Кримінального кодексу України. У березні на вулиці Ватутіна, застосувавши фізичну силу,  нападник відібрав у потерпілого 100 гривень, музичну колонку та зарядний пристрій до неї.  Неподалік від місця вчинення злочину працівники поліції і затримали підозрюваного. Ним виявився раніше судимий за грабежі та наркозлочини 27-річний вінничанин. У нього вилучили речі потерпілого.  За таке правопорушення передбачено до 6 років ув’язнення.

Відомо, що життю потерпілого нічого не загрожує. Свій вчинок він пояснює тим, що вважає таке рішення суду занадто суворим, тож з відчаю і хотів так привернути до себе увагу. Чому судова охорона не помітила перед засіданням у вінничанина підозрілий гострий предмет – мають ще розбиратись.

Валентина Лісова