Вчора, 5 листопада, на виборах ректора перемогу здобула очільниця закладу Наталія Лазаренко. За даними лічильної комісії ректорка отримала 396 голосів. За Юрія Степанчука — віддали 72 голоса, а за Бориса Максимчука — 27. Не дійсними визнано 5 бюлетенів, 11 виборців проголосували проти всіх, а 58 виборців не з’явилися на голосування.

Нагадаємо, проти службових осіб ректорату відкриті два кримінальні провадження. Правопорушення стосуються привласнення бюджетних коштів виділених на проведення проектних та вишукувальних робіт спортивного залу університету.

22 жовтня перша заява внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом привласнення, розтрати чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. 29 жовтня суд зобов’язав прокуратуру внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення за попередньою змовою групою осіб.

Звинувачуваня у вимаганні хабарів зі студентів, у безпідставному звільненні викладачів, і здачі гуртожитків за “нал” Наталія Лазаренко назвала “чорним піаром”перед виборами ректора. Але про одну НП, яка трапилась у Вінницькому педагогічному університеті минулого року та про яку розповіли студенти і викладачі, у реткораті не згадують. А саме про буллінг, коли троє дівчат знущались над студенткою-напівсиротою – били її, знімали на відео і викладали в інтернет-групу. Чому ректор Наталія Лазаренко приховує НП?

Подробиці в наступному номері газети.

Ольга Сонячна