Готові до пікету поліції та перекриття траси М12.

До редакції «33-го каналу» звернулися жителі міста Гайсин, а саме вулиці Першотравневої. Після чергової ДТП жителі Гайсина повстали та вимагають негайного втручання влади. Заявляють, що підуть на перекриття траси. Бо вже десятки років є свідками жахливих автотрощ під вікнами їхніх будинків. Остання — ледь не коштувала життя 60 -річному Олександру Панчуку. — розповідає його дружна Галина.

– Як важко та боляче спостерігати за невинними людьми, котрі помирають від під колесами автомобілів, поблизу наших будинків. Траса не освітлюється, світлофора немає та ще й відсутній тратуар. Машини «літають», і мало не кожного тижня під нашими вікнами ДТП. Але цього разу жертвою шаленої «швидкості» став мій чоловік. Одеська іномарка ледь не розчавила його на смерть. Зараз Саша знаходиться в травматології. Вже переніс складну операцію, але реабілітація буде затяжною, бо є відкриті переломи та струс мозку. Разом з жителями цієї вулиці ми неодноразово зверталися у міську раду та до мерії Вінниці. Та наші звернення чомусь навіть слухати не хочуть. Місцеві активісти вирішили самотужки розбиратися у даній ситуації, тож вчергове написали звернення до очільника Укравтодору Олександра Кубракова, департаменту патрульної поліції та місцевої влади. Кажуть, що наступним кроком буде перекриття траси М-12.

Окрім цього, жителі вказують на той факт, що після проведення капітального ремонту дороги М-12 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка» не було належним чином облаштовано пішохідну інфраструктуру на цьому відрізку, що унеможливило пересування пішоходів – відсутні тротуари, зупинки маршрутного транспорту, освітлення дороги. Поки ще не настала зима і немає постійної дощової або ж снігової погоди, люди йдуть по узбіччях, а коли погодні умови погіршаться, вони змушені будуть рухатися по про­їжджій частині.

Софія Копач