Колишній віцепрезидент вже двічі намагався стати господарем Білого дому. Тепер, судячи з усього, він стане 46-тим президентом Сполучених Штатів.

Так, Джо Байден таки виграв президентські вибори в США з третього разу.
Тепер, отримавши необхідні 270 голосів вибірників, Байден офіційно стане президентом у січні – після завершення всіх можливих юридичних моментів.
Трамп дізнається про поразку під час гри в гольф. Біля Білого Дому кортеж Трампа зустрічають прихильники Байдена з плакатами “Ти програв, а ми всі виграли”. Дональд Трамп потрапляє на територію Білого Дому у супроводі співробітників Секретної служби. Однак Трамп каже, що це ще не кінець.

Переможець президентських виборів в США Джо Байден звертається до американського народу.
– Я буду президентом, який буде не розділяти, а об’єднувати. Я не збираюся ділити штати на демократичні і республіканські – є тільки Сполучені Штати, – заявив він. – Я йшов на цю посаду, щоб відновити душу Америки, повернути хребет нашої нації, середнього класу, і знову зробити Америку шанованою в усьому світі.

Виступ Байдена відбувся приблизно о 5:30 за київським часом у місті Вілмінгтон, столиці штату Делавер. Саме від цього штату у 1972 році 30-річного Джо Байдена обрали сенатором.
Потім він звернувся до тих, хто програв.

– Я розумію розчарування тих, хто голосував за президента Трампа – що ж, я сам двічі програвав. Але вони не вороги нам, вони – американці”, – нагадав Байден.
Віцепрезиденткою стане Камала Гарріс – перша жінка-афроамериканка в історії США, яка обійме цю посаду. Камала Гарріс колишня генпрокурорка Каліфорнії і сенаторка.
Хто з претендентів на крісло керівника Білого Дому вигідніший Україні? Більшість українських експертів схиляються до думки , що Байден. Вони спираються на той аргумент, що Джо Байден дуже добре знається на Україні, оскільки за адміністрації Обами багато років займався українським питанням, і вважається “другом України”. Політику ж Дональда Трампа щодо України вони називають непередбачуваною.

Джерело:ВВС NEWS Україна