Через школу №11, що знаходиться в районі Старого міста, розгорівся скандал. Містяни звинувачують владу та керівництво школи в тому, що приміщення занедбані. Кажуть, що поруч зі школою «виросла» незаконна 9-поверхівка.

– Шкода, що школа на Старому місті живе своїми проблемами. Таке відчуття, ніби просто про школу забули. Але ж тут навчаються діти такі ж, як на Поділлі та на Вишеньці.

Знаємо точно, що на Вишеньці всі майданчики заасфальтовані. Але тут пожаліли плитку та асфальт… До того ж, «виріс» житловий будинок. Не знаю, яким законодавством — санітарним і будівельними нормами — це дозволено, щоб через стінку навчального кабінету картоплю смажили чи молода пара коханням займалась під звуки шкільного дзвінка. Відомо, що будівництво почалося ще у 90-х роках, але зараз відсутні паспорт і уся необхідна інформація про забудовника… Бездіяльність посадовців прокуратури і правохоронців вражає…

Виникає одне лиш запитанння: діти Старого міста для міської влади і Держспоживстандарту — II сорт??? — заявляє від імені старомістян Олег Гуляр.

Олег Гуляр

Ситуація набрала розголосу, тому редакція звернулася до керівництва департаменту ос­віти Вінницької області. Директор Оксана Яценко чітко коментує дану ситуацію.

– Дітей Старого міста ніхто не робить меншовартісними. Спортивний майданчик у школі №11 був побудований у 2013 році, його вартість 283 тисячі. Те, що на Вишеньці всі школи укладені плиткою — це неправда. Ми особисто дослідили цю ситуацію — скандал з прибудовою. У 1967 році почалося розширення школи. Роботи виконувалися господарським способом за рахунок коштів і мате­ріалів підприємств, які були розташовані в Староміському районі міста. Замовником проєкту цього будівництва був Він­ницький оліє­жир­комбінат. І в 1994 році будівництво було призупинено через брак кош­тів цього ж підприємства. У 2001 році було встановлено, що споруди знаходяться в аварійному стані. У 2004 році приміщення передали у комунальну власність міста. У місячний термін планували провести демонтаж аварійної прибудови та вирівняти майданчик, а земельну ділянку здати по акту в управління містобудування. Проте недобудова так і залишилася, та потім через аукціон регіонального відділення була продана приватному під­приємцю — Кадровому навчально — інформаційному центру «Константа». Відповідно, проводилися добудування. Щодо туалету на вулиці, він вже давно не діє. А навпаки — в приміщенні зроблено нові туалети, і навіть для дітей-інвалідів.

Софія Копач