Мегазапальне сімейне свято миру, любові, добра – «День гарбуза у Дунстані» – відбувалося в останній день жовтня під Вінницею, у Стадниці.

Ще не встигли всі забути яскраві пригоди під час фестивалю ремесел, як з’явилася нова нагода для того, аби весело й змістовно усією сім’єю провести осінні вихідні.

Незважаючи на не досить ла­гідну погоду, свято вдалося! Організатори частували охочих гарбузовими стравами із помпейської печі (мрія гурманів) та гарячим чаєм, пропонували випробувати себе у середньовічних іграх та командних змаганнях. А ще — усім випала гарна нагода помилуватись осінніми барвами та красою українського села, катаючись на підводі, та просто… приємно провести час у сімейному колі!

На День гарбуза зійшлося 80 дітей та батьків. Все з дотриманням карантинних вимог. Гостей свята чекала дуже цікава та насичена 4-годинна програма! Юні романтики запускали повітряних зміїв, спостерігали драйвове шоу-фрістайл собак, штурмували Авалон з дерев’яними мечами, грали у сімейний футбол, ходили навприсядки гусаками між гарбузами. Учасники численних конкурсів отримали гарні подарунки та незабутні враження! А головне — і діти, і батьки були разом як одна дружна родина.

– Дуже по-сімейному атмосферно, весело, смачно! — захоплювалася одна з гостей свята Ольга Нагачевська. — Ми дізнались багато нового, спробували оволодіти навичками ходіння на ходулях, стрільбою з лука, виготовленням виробів з дроту, дерева, малярною справою. Отримали неймовірно приємні враження від проведених ігор і естафет. Яка ж смачна виявилась гарбузова каша і піца з печі! Особлива подяка за фотозони. Дуже гарно все продумано, до дрібниць. Починаючи з першої хвилини і до закінчення свята, ми не сумували і не замерзли.

А засновник свята Сергій Десяк наголосив: «Вирішили зробити таке свято саме в українських традиціях, можна сказати – на противагу Хеловіну».

Соломія КАЛЮЖКО