У Львові відбувся відкритий чемпіонат України з кульової стрільби. У цьому виді спорту стрільба проводиться з пневматичних, дрібнокаліберних і великокаліберних гвинтівок і пістолетів. Кульова стрільба є олім­пійським видом спорту.

У змаганнях взяли участь представники міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вінниця». Спортивна школа МК ДЮСШ «Вінниця» посіла друге командне місце. Також вінничани привезли «срібло» у особистих заліках. Другі місця у різних номінаціях отримали: Марія Моісеєнко, Анна Левчук, Діана Поплавська, Данило Даніленко.

Марія зізнається: такого тріумфу не очікували, але робили все задля перемоги.

– Стрільбою я займаюсь 5 років. Свого часу на секцію, яка знаходиться у моїй рідній школі №22, ходив мій брат. А мене завжди тягнуло на щось таке хлопчаче… І якось на урок захисту Вітчизни прийшов до нас майор, який вів цей предмет, і запропонував дівчатам займатись стрільбою, — маже Марія Моісеєнко. — Ми з подругою підняли руки і того ж дня пішли до тиру. Зробили перші постріли і були просто в захваті. Кандидатом у майстри спорту стала за два роки, майстром спорту — за чотири. Я закохалась у стрільбу і хочу пов’язати своє життя зі спортом. Саме тому вступила до Вінницького педагогічного університету і планую стати тренером, — зізнається Марія. — На період карантину нам видали додому гвинтівки та мішені. Дотримуємось всіх правил безпеки.

Додамо, що у міській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Вінниця» можна займатись такими видами спорту: бокс, греко-римська боротьба, стрільба кульова таеквон-до ІТФ.

Віталіна Трудько