Вікторія Дишкант, яка родом із села Городківка Крижо­пільського району, створює веселих та креативних гномів. Роботи дівчини купують не лише в Україні, а й вибагливі покупці з-за кордону.

– Після школи я навчалась у Дубенському педколеджі на соцпрацівника, а далі було навчання у МЕГУ ім.Дем’янчука на психолога. Але я знала, що за фахом не працюватиму — надміру емпатійна, — зіз­нається Вікторія. — Я не люблю дарувати подарунки, бо люблю дарувати емоції. Одним із улюблених моїх занять є виготовлення гномів. Перший гном був створений на Новий рік. Зробила його для своєї сестрички. Він і досі залишається найкращим для мене. Для того, щоб «народився» гномик, треба чимало праці!

Основа виготовляється з мішковини, турецького трикотажу. Все залежить від призначення. А наповнюється синтепоном. На дно я насипаю рис або каву. Це для того, щоб гнома можна було посадити на край меблів. Виготовляється все в залежності від швидкості знаходження всіх необхідних матеріалів, але в середньому 4-5 днів. Та бували екстрені замовлення, коли пара гномів народжувалась протягом двох діб. Щоправда, доводилось працювати день і ніч, але результат був того вартий. Найважче — виготовляти для гномів одяг, ос­кільки я не вчилась шити.

Протягом всього часу Вікторії вдалося створити більше 20-ти іграшок. Деякі з них поїхали в Прагу, Чернівці, Одесу та інші міста. Для того, щоб замовити гнома, потрібно звернутись у приватні повідомлення майстрині. Її роботи принесуть у ваші оселі радість, тепло та натхнення.

Валентина Лісова