Більше 50 історичних реконструкторів зі всієї України з`їхалися на лицарський турнір до Вінниці, щоб уславити пам`ять героя Революції гідності Максима Шимка.

Захід присвячений вінничанину, який віддав своє життя у боротьбі за вільну Україну. Максим одним із перших загинув на Майдані Незалежності у 2014 році.

Захід видався і справді цікавим. Всі учасники турніру були в залізних обладунках — костюмах середньовічних воїнів, латах та зі зброєю минулих століть. Учасники розповідають, що аналоги одягу та облаштунків виглядали як справжні. Навіть зброя відповідала вагою та якістю сторічній давнині, єдине, що вона не була загостреною. А от запеклі турніри і справді вразили містян. Деякі вінничани приходили всією сім`єю подивитися на відродження старовинного лицарського поєдинку.

Головне, що сенс таких змагань полягає лише у силі учасників – поєдинки тривають до тих пір, поки не впаде на полі бою останній учасник.

Максим Шимко за життя      був відомим вінницьким істориком, краєзнавцем, пат­ріотом та фанатом історичних реконструкцій.

Софія Копач