Належить воно комунальному підприємству «Ямпільський територіальний центр».

Розміщене в найбільшому селі району – Дзигівці. Звісно, не на голому місці. Колись тут була сільська лікарня. А потім був відкритий будинок для літніх нещасних людей. В основному на базі, що вже була.

Те, що було на початку просто не йде ні в яке порівняння з тим що є зараз. Це небо і земля.

В минулому році відділення виграло досить серйозний грант. На отримані кошти зробили чудовий капітальний ремонт приміщення. Поміняли всі ліжка, матраси, білизну. Найперше – обладнали душову. В ній хто може пересуватися – миється, звісно, сам, а хто не може – того возять туди на спеціальних візках і миють. Миття і прання там щоденно.

А теплота яка! Змонтована сучасна ефективна система опалення, яка дає тепло і зберігає чисте, свіже повітря. У відділенні, внаслідок дотримання гігієни та чистоти – приємний запах.

Про систему харчування взагалі ходять легенди! Овочі, фрукти, м»ясо, риба – щодня. Тут шикарна кухня. Чудові поварі. Щодня готують смачні страви. Медичні огляди тут – щоденна, буденна справа.

Зараз у відділенні проживають двадцять чоловік. Всі вони – жителі Ямпільського району. Бувало таке, розказувала мені завідуюча територіальним центром Т.С.Власик, що доставляли сюди немічних людей на носилках. Після належного харчування, догляду ці люди оживали, вставали на ноги і їх не можна впізнати – так вони похорошіли.

Колись, це був звичайний сільський будинок для нещасних, який мало чим відрізнявся від звичайної нічліжки для бомжів. Зараз – це будинок для повноцінного життя людей поважного віку, яких поважають, про яких дбайливо піклуються.