До редакції звернулись небайдужі читачі. Ось що вони повідомили:

– Масове вбивство тварин відбувається на одній з центральних вулиць міста. Хто б міг подумати, що в 21 столітті можливе таке жахіття?

Валентина (у зверненні вказане її прізвище) раніше була відома як зоозахисниця. Але зараз вінницькі волонтери масово згуртувалися та виступають проти цієї жінки, подають в суди та скаржаться в поліцію, — розповідає юрист Руслана Кравченко. — Ця особа відверто знущається з тварин, морить їх голодом. Створила в себе дома справжній концтабір, в якому доводить тварин до канібалізму. Ми, люди, які знають її давно, шоковані тим, що з нею сталося. Зараз вона мешкає на вулиці Глинській. Ще пам’ятаю, як колись ми допомагали їй переїжджати. Там навіть немає будинку, а на подвір`ї стоїть старий вагончик. Вона проживає сама і три десятки собак. Волонтери цій жінці привозили їжу для собак, а потім стали свідками того, що вона викидає їжу, а тварини страждають від голоду. Її мета — довести собак до абсолютного виснаження та спостерігати, як тварини помирають у неї на очах. Неодноразово вона розповідала людям про процес розкладання тіла тварини. Та найгірше — це її експерименти. Коли собаки помирають, то вона напічкує їх різними препаратами від онкології. Пояснює це тим, що нібито в собак рак. І такий «експеримент» ніби для того, щоб врятувати їх… Бідолашних тварин доводить до того, що вони змушені їсти одне одного, і це справжній шок!

У людей урвався терпець, і вони понесли заяви у різні службові інстанції. Відповідно, після цих шокуючих фактів я звернулася до суду з метою встановити всі обставини, але суд чомусь «заглух». Заяву про злочин подавали для того, аби правоохоронці відкрили кримінальне провадження, бо лише тоді можна здійснити огляд місця події та провести обшук. Вже рік я веду цю справу, але з незрозумілих причин розслідування так і не почалося.

Софія Копач