Зовсім не випадково саме з нашого міста почалися допрем’єрні покази цієї драми, адже історія, котра лягла в основу стрічки, починалася тут. Та й головну роль матері зіграла  наша землячка Наталія Половинка з Ольгополя Чечельницького району. Колись вона навчалася у Вінницькому музичному училищі а згодом пішла далі. Вона ж була у центрі уваги під час традиційної зустрічі авторів фільму з першими глядачами.

-Це військова драма, в котрій поєднана доля відразу кількох подій – розповів головний продюсер фільму Денис Овечкін – головна героїня – мати з дуже сильним характером, котрий ніщо не може зупинити. Сценарій був написаний для актриси Наталі Половинки. Бюджет фільму склав 21 мільйон гривень. На створення його пішов рік. Цей фільм – присвята усім матерям, діти котрих захищають Україну.

– Частково це історія і самого головного режисера фільму Зази Буадзе. Коли у Грузії почалася війна його брат зник безвісти і він його ледь розшукав. – додає Наталія Половинка – Це ще й історія про невидиму боротьбу між різними кланами. Головна мелодія – Ірмос Богородиці обраний не випадково. Це додає головній героїні фільму символічності. Мати Софія, вирушивши на пошуки свого сина – рятує усіх льотчиків.

Володимир Козюк та Сергій Кудлаєнко організатори цієї зустрічі розповіли, що були на зйомках фільму і відразу ж запросили акторську групу до Вінниці.

Було емоційно, напружено і талановито. Коли Софія дізнається, що літак її сина збито, вона не вагаючись вирушає на його пошуки. Але ніхто і ніде не знає де її син, чи вижив він, чи може в полон попав. Заради його спасіння жінці доведеться відчайдушно пройти крізь небезпечні випробування, ворожу ненависть і погрози. Вона й не здогадується на що спроможна, як змінить її ця жахлива подорож, яка перетворить її зі звичайної людини на велику Матір, що своїм безмірним материнським серцем і любов’ю здатна рятувати навіть пропащі душі ворогів. Фільм «Мати Апостолів» — унікальний за своєю сценарною формою та дуже сильний емоційно.