Жителі цих сіл звернулися з проханням допомогти висвітлити ситуацію, яка виникла у них в громаді.

– Люди повстали проти Куриловецького сільського голови Кричківського А.Ф., якого вони не бажають надалі бачити на посаді старости уже у Жмеринській ОТГ, який будучи сільським головою, як повідомили його односельчани, дбав лише про власний інтерес та благополуччя. ГО перевірила подані Декларації про майно та доходи Кричківського, які дійсно переповнені великою кількістю нерухомості, земельними ділянками, якими володіє він та його дружина. – кажуть у ГО “Браїлівський кулак”.

Недовіра сільському голові була висловлена на останніх місцевих виборах, на яких Кричківський балотувався на посаду депутата районної ради, а саме: у підконтрольних йому селах за нього проголосувало не більше двох десятків осіб, як повідомили активісти цих сіл. Такий результат розлютив сільського голову і він почав погрожувати своїм односельчанам помстою, яку, як повідомляв, планує втілити у життя одразу після його призначення Жмеринською міською радою на посаду старости у Куриловецькій громаді.

Люди не стали терпіти такої зухвалої поведінки та грізних намірів посадовця і почали збирати підписи до звернення, адресованого Жмеринській міській раді про те, що жителі цих сіл виступають проти призначення Кричківського А.Ф. на посаду старости.

Активність громади ще більше розлютила зухвалого чиновника! Він почав ще з більшою силою погрожувати та залякувати своїх односельчан, які посміли підняти голови та виступити проти нього! До активістів приїздили поліцейські, які повідомили активним жителям, що вони у такий спосіб спричиняють бунт у громаді, що є протизаконним.

Налякані люди уже після такого звернулися до голови Жмеринської РДА Ніколайчука С.В. з проханням захистити їх законне право на висловлення власної думки. Очільник району одразу зателефонував до керівництва відділу поліції, повідомив про протизаконні дії співробітників правоохоронних органів, які у такий спосіб намагалися вчинити тиск на громадян та висунув вимогу прийняти міри до своїх підлеглих. Більше того, голова РДА запевнив людей, що гарантує захист із своєї сторони їх законних прав, а у разі подальших проявів незаконних дій та утисків в їхню сторону попросив одразу повідомляти його напряму. Крім того, очільник райдержадміністрації заявив жителям цих сіл, якщо буде потрібно, то він стане пліч-о-пліч з ними, щоб забезпечити їх законне право на вільне висловлення своєї думки та позиції!

Сьогодні до Жмеринської міської ради було подано та зареєстровано відповідне звернення від жителів Курилівської сільської ради. Надіємося, що дане звернення не буде проігнороване!

То ж що відбувається у Куриловецькій громаді і що відповість на закиди голова – читайте у газеті “33-й канал”.

Віталіна Володимирова