Жителі Курилівців, Новоселиці та Василівки на Жмеринщині повстали проти сільського голови. Кажуть – той дбає лише про своє благополуччя, примножує статки, а село занепадає.

А після того як більшість не підтримала його на виборах, став відкрито погрожувати. Тож місцеві жителі вимагають у керівництва Жмеринської ОТГ, куди тепер увійшли села, не призначати Анатолія Кречковського на посаду старости, в іншому разі перекриватимуть трасу! Сам голова певен – проти нього влаштували дискредитаційну кампанію!

– Ми не хочемо бачити Куриловецького голову на посаді старости уже у Жмеринській ОТГ, адже на своїй посаді він дбав лише про власний інтерес та благополуччя. Громадська організація «Браїлівський кулак» перевірила подані декларації про майно та доходи Анатолія Кречковського, які дійсно переповнені великою кількістю нерухомості, земельними ділянками, якими володіє він та його дружина, — розповіли мешканці Курилівців. — Перебуваючи на посаді, голова не переймався інтересами громади, а його цікавив сімейний бізнес. Маючи у власності 34 га землі, Анатолій Кречковський продава за допомогою родичів землю у межах села, проігнорувавши заяви місцевих! Недовіра сільському голові була висловлена на останніх місцевих виборах, на яких голова балотувався на посаду депутата районної ради, а саме: у підконтрольних йому селах за нього проголосувало не більше двох десятків осіб. Такий результат розлютив сільського голову, і він у стані алкогольного сп’яніння почав погрожувати своїм односельчанам помстою, яку, як повідомляв, планує втілити у життя одразу після його призначення Жмеринською міською радою на посаду старости у Куриловецькій громаді. Ми не стали терпіти такої зухвалої поведінки та грізних намірів посадовця і почали збирати підписи до звернення, адресованого Жмеринській міській раді про те, що виступаємо проти призначення Кречковського А.Ф. на посаду старости. Наша активність ще більше розлютила зухвалого чиновника! Він почав ще з більшою силою погрожувати та залякувати односельчан.

До активістів села приїздили поліцейські, які повідомили, що вони у такий спосіб спричиняють бунт у громаді, що є протизаконним.

Знайти компроміс закликав людей та голову місцевий священник отець Тимофій. Проте, каже, нічого не вийшло.

– Я би цим не займався. Але стався один інцидент, який мене обурив. Я перевіряв цю інформацію і отримав підтвердження. У нашому садочку був необлікований посуд для запасу. Якогось дня завідуюча відкрила кладовку – а вона порожня. Тарілки та каструльки зникли. Завідуюча зателефонувала жінці голови, яка працює бухгалтером у сільраді. Та відповіла, що посуд здають на металобрухт. Цей факт – це вже край, — каже отець Тимофій. – Якщо голова вибори програє, то його можуть протягувати за партійним списком. Ми не хочемо його ні в депутатах, ні у старостах, бо інтереси громади Анатолій Кречковський не відстоює, це людина злопам’ятна. Навіть тоді, коли ми воювали, щоб у Людавці не було звалища та сміттєпереробного заводу!

Сам Куриловецький сільський голова Анатолій Кречковський каже – звинувачення дійсності не відповідають.

– На даний час не знаю, чи я пройшов у районну раду. Але якщо так, то я вже готовий відмовитись від депутатства… Повстали люди проти мене, бо я та голови сусідніх сіл підтримали Володимира Гройсмана на цих виборах і пішли від його політичної сили. Раніше я був безпартійний і всіх задовольняв. Почалось з того, що приїхала наша односельчанка з Росії, яка колись була директоркою школи, та почала збирати проти мене підписи, поливати брудом. Звинувачення у великих статках – маячня. Так, я обробляю пай 3,99 га, ми важко працюємо, тримаємо господарство. То хіба це мільйонери вже? Я багатодітний тато, інвалід праці, маю грамоти, медаль. Боляче, що проти мене організували таку кампанію.

Щодо Людавки, то ми завжди підтримували прагнення громади і приймали рішення, щоб вони дихали чистим повітрям. Я думаю, що це помста за щось, я теж звернувся у поліцію і написав заяву про наклеп. І буду судитись з тими людьми. А якщо мають ще запитання, хай приходять, вділю трохи господарства.

Тим часом мешканці сіл звернулися до голови Жмеринської РДА Святослава Ніколайчука з проханням захистити їх законне право на висловлення власної думки. Крім того, 9 листопада до Жмеринської міської ради було подано та зареєстровано відповідне звернення від жителів Куриловець сільської ради. Люди сподіваються, що воно не буде проігнороване! В іншому разі обіцяють протести!

Спілкувалась
Віталіна Володимирова