Ми, як і інші ЗМІ, уважно слідкуємо за перебігом скандалу та ходу справи щодо сексуальних домагань командира частини, на якого подала до суду офіцер із Вінниччини Валерія Сікал.

Вона стала першою жінкою в ЗСУ, яка відверто розповіла про сексрозпусту, яка існує в деяких військових підрозділах. І як її переслідував командир за те, що не захотіла стати його коханкою та ще й «сексуально обслуговувати його орлів» — тобто потрібних йому людей.

На даний час полковник переведений до Києва для подальшої служби. Як-то кажуть, пішов на підвищення. Валерія вимушена була звільнитись із ЗСУ. Але продовжує і далі добиватись справедливості.

У ході слідства випливли вражаючі факти про примусові клізми, силове натягування противогазів. І ще дали свідчення 6 жінок, які через сексуальні переслідування командиром вимушені були перевестись чи звільнитись з частини.

– До мене звернувся командир і наказав їхати з ним до Києва і «ублажати» одного впливового генерала з командування ЗСУ.

– Ти маєш робити все, що він забажає в сексуальному плані, — наказав він.

Дала свідчення підлегла.

– Командир попередив, що буде міряти раз, два на місяць «довжину і ширину моїх труб» — малося на увазі, що я маю періодично займатись з ним сексом. За це я невдовзі отримаю офіцерське звання. Після цього викликав мене в кабінет і став обнімати та силою домагатись… — засвідчила Вікторія (імена всіх свідків змінені).

– Мене полковник викликав до кабінету, в руках у нього була гумова палиця. Заявив, що має бажання цією палицею розробити мій анальний отвір.

Відпускаючи, полковник попередив: якщо я хочу тут працювати, мені треба виконувати будь-які його сексуальні забаганки, — свідчить Марина. — Щоразу командир мене викликав через чергового до кабінету і вимагав стати його коханкою та виконувати всі його забаганки.

Ще одна жертва сексуальних домагань розповіла, що полковник викликав її і попередив про звільнення. Бо їй уже 30. І це вже, на його думку, старі жінки чи дівчата, які серед його «орлів» не котуються. Тому набиратимуть нових, слухняних і безвідмовних військових-жінок.

У час, коли на передовій одні офіцери і рядові добросовісно, часом і ціною власного життя, захищають Україну, ось чим займаються і якими «нравами» живуть такі «тилові щурі».

Ця ситуація викликає в нормальних людей шок. Про неї навіть повідомила провідна газета США «Нью-Йорк таймс». Цікаво, що писала її декілька років тому нині прессекретар президента Зеленського Юлія Мендель.

Але полковника, до завершення слідства назвемо його Івановим, не звільнили як людину без честі і совісті, а перевели до ЗСУ.

Що це означає? Що такі випадки буденні в ЗСУ? Що вони не викликають бурі протестів? Що прессекретар, сама жінка, не хоче чи не може з якихось причин довести цей секс-скандал до вироку? Причому показового, щоб іншим не хотілось і далі перетворювати військові частини в приватні сексгареми. Як взагалі така людина, а вірніше – сексуальний збоченець досі носить погони і має честь офіцера?

А про те, що в полковника є високоставлена «криша», «33-й» детально розповідав у попередньому матеріалі, коли виїздив на місце розташування цієї в/ч у Хмельницькій області наш журналіст. Наші джерела розповіли, що через цю військову частину зробив собі «липове посвідчення» учасника бойових дій в АТО не один генерал, суддя та прокурор.

– Ось тому тепер у цій секс-скандальній справі така кругова порука. Бо полковник, скоріше за все, пригрозив цим людям, що він сам за решітку не піде, а потягне їх. А там і голови суду, і високопосадовці міністерства, і верхівка прокуратури, — повідомили нам джерела.

Як бачите, рве не лише Конституційний Суд, в цій державі вже рве повністю всі судові та правоохоронні органи влади.

Тетяна Квасюк