А ви знаєте, хто найуспішніший сьогодні в Україні? Соціальні психологи виве-ли «типаж». І це трійочник, не обтяжений ні глибокими знаннями, ні моральними критеріями, честю і совістю.

Пристосуванці і кар’єристи — називали їх раніше. Тепер таких «найуспішніших людей» в українському суспільстві називають баригами. Отож і влада в цій державі, і ключові пости у правоохоронних органах, судах, медицині і освіті, вибраних органах належать у більшості випадків саме таким, «необтяженим». Про те, що ви вибрали в переважній більшості бариг в усі органи влади — переконаєтесь невдовзі! Що чекає таку країну і такий народ — читайте нижче:

Знищення будь-якої нації не вимагає атомних бомб або використання ракет дальнього радіусу дії. Потрібно тільки зниження якості освіти і дозвіл списувати на іспитах. Пацієнти вмирають від рук таких лікарів. Будинки руйнуються від рук таких інженерів. Гроші губляться з рук таких економістів і бухгалтерів. Справедливість втрачається в руках таких юристів і суддів. Крах освіти – це крах нації.

Який вихід? Дати грошей і матеріальні блага? Думаю, всі чули про китайського мільйонера, який вирішив обсипати достатком всі родини його провінції. Але в результаті вони стали ще більше судитись один з одним, конфліктувати і т.д.

Вихід один: вкладаймо кошти в освіту своїх дітей і онуків, вимагаймо достойних шкіл і вузів! Не будьте байдужими до долі ваших дітей і онуків! Буде якісна освіта — буде свідомий виборець, і бариг посунуть! Єдино правильний шлях порятунку України.

У страшному вирі життя і роках виживання у цій країні ми кинулись «заробляти копійку». Робили денно і нощно, їхали «за світ», щоб прогодувати свої сім’ї і дітей, дати їм освіту та житло. У вихованні покладались на інших. Але головним наставником в усі часи дитини є мати. Всі решта — помічники, сказав великий педагог Сухомлинський. Тому вже тепер надолужуймо згаяне — забирайте своїх дітей та онуків як можете від цих «дебільних відосиків» із Інтернету, відкривайте перед ними вашу книгу життя. У ній є набагато більше безцінних порад і прикладів, аніж у більшості недалеких блогерів. А ще є безцінний живий контакт очі в очі. Це непросто, але ж ви розумники і розумниці! Мої ровесники — старші і молодші, кого загартувало життя і зробило безцінним діамантом настанов.

До речі, а ви знаєте, як трипільці виховували своїх дітей? Вони перед своїми дітьми і онуками спалювали власні домівки, вибудувані важкою працею. І знову розпочинали все з нуля. Щоб залучити і навчити онуків. Щоб передати їм всю майстерність і привчити до праці. Бо кожен фініш — це і новий старт!